web statistics

ING Pegasus Plus Kart başvurusu yapmadan önce…


Şubat ayında kaleme aldığımız haberimizde, sahiplerine uçuş mili/uçak bileti kazandıran HSBC Pegasus Kart’ın sonlanacağını sizlerle paylaşmıştık. HSBC-Pegasus işbirliği sona erdi ve mevcut kartlar 21 Mart 2013 tarihi itibariyle kullanıma kapatıldı. Pegasus’un yola başka bir bankayla devam edeceği tahminimiz ise doğru çıktı ve ING Banka ING Pegasus Plus Kart isimli yeni kartını müşterilerine sundu.

ING Pegasus Plus Kart’ın en çok dikkat çeken özelliğiyle yazımıza başlayalım. Genelde fahiş yıllık aidatı olan uçuş kartlarının aktisine ING Pegasus Plus Kart’ya yıllık kart ücreti yok. ING’nin web sitesinde bununla ilgili olarak fazla ayrıntı verilmemiş ama aidat alınmayacağının koşulsuz olarak net şekilde belirtilmiş olmasından, bunun devam edecek bir uygulama olacağını düşünüyoruz.

Gelelim uçuş puanı kazanımına… ING Pegasus Plus Kart ile yaptığınız tüm harcamalardan %1 UçuşPuan kazanırken, Pegasus Havayollarında gerçekleştirdiğiniz uçuşlarınızdan %2 UçuşPuan kazanıyorsunuz. 1 UçuşPuan 1 TL değerinde olup, UçuşPuanlar Pegasus’ta yapılacak her tür mal ve hizmet alımı için kullanılabiliyor. 5 UçuşPuan üzerindeki bütün UçuşPuanlar indirim olarak da uygulanabiliyor.

Son olarak ING Pegasus Plus Kart’ın aynı zamanda ING Bonus Card özelliklerine sahip olduğunu da ekleyelim.

ING Pegasus Plus kart’a başvurmalı mıyım?

ING Pegasus Plus KartKredi kartı harcamalarıyla uçuş mili, uçak bileti kazandıran programları arasında Pegasus Plus’ın yıllık kart aidatından muaf olması onu bu alanda bir ilk yapıyor. Öylesine bir özellik ki kolay kolay inanmak mümkün değil ve insan bir bit yeniği aramadan edemiyor. Özellikle ürünün ING Bank’taki muadili Bonus Plus kredi kartının yıllık kart ücretinin 68 TL olduğunu düşünürseniz, aidatsız aynı özelliklere sahip bir kart sahibi olup, aynı zamanda harcamalarda %1 UçuşPuan kazanmak oldukça cazip geliyor insana.

Pegasus Havayolları uçakla seyahat etmek isteyen tüketiciler ekonomik fiyatlarla seyahat imkanı sunan bir firma, ancak ücretsiz verdiği hizmetlerin kapsamı oldukça sınırlı. Ekstra bagaj, uçuş sırasında ikramlardan yararlanma veya acil çıkış kapısının bulunduğu alanlardan gibi check-in yapmak hizmetler ücrete tabi. Kartınızla yaptığınız alışverişlerde kazandığınız UçuşPuanları bu ücretli servislerin hemen hepsinde kullanmanız mümkün (birikmiş UçuşPuan’ın asgari 5 TL olması gerekiyor).

Ancak unutulmaması gereken birkaç konu var. Pegasus Havayolları’nın rekabetçi seyahat imkanları yurt içi hatlarda daha yaygın. Bu nedenle bu kart özellikle yurt içinde sık seyahat eden tüketiciler için daha uygun olabilir.

Son olarak ING Pegasus Plus Kart’ın bonus özelliklerine sahip olması nedeniyle iki farklı puan kazanımının olup olmayacağı net değil, bankanın web sitesinde de herhangi bir bilgiye ulaşamadık. Bu konuya özellikle açıklık getirilmesinde fayda var, zira %1’lik bir uçuşpuan kazanımının yanısıra bir de bonus kazanımı olması bize çok olası gelmiyor.

Şu an için olmasa bile Pegasus Havayolları’nın her geçen gün artan uçak filosu ve taşıdığı yolcu sayıları nedeniyle ürünün doğru yönetilmesi durumunda yakın gelecekte hatırı sayılır bir kart sayısına ulaşma potansiyeli mevcut.

“ING Pegasus Plus Kart başvurusu yapmadan önce…” üzerine bir yorum

  1. Buradan sadece ING Bank’tan kredi kartı alacaklara bilgilendirmede bulunayım: Eğer bankanın sadece kredi kartı hizmetlerini kullanacaksanız internet bankacılığını kullandırmıyor. Vadesiz hesap açtırma zorunluluğu var. Vadesiz hesap üzerinden hesap işletim ücreti tırtıklamanın peşinde. Tek alternatifiniz Günlük hesap oluşturmak, onunda bir sürü şartını yerine getirmeniz lazım. Internet bankacılığını kullanamadığınız için yaptığınız işlemleri internetten takip edemiyorsunuz. Kredi kartınızda şüpheli işlem olması durumunda hemen müdahale edemiyorsunuz. Bu olasılığı müşteri hizmetlerine söylediğimde ekstre gönderdiklerini söylüyorlar şaka gibi, onlar ekstre gönderene kadar atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş oluyor, süpheli işlem aynı zamanda sigorta kapsamı dışında kalıyor. Bunun yanında sanal kart da oluşturamıyorsunuz, internetten güvenli alışveriş yapamazsınız. Ben başvurum Pegasus Plus aldım, 3 gün sonra internet bankacılığını kullanamadığım için kırıp attım.

Yorumlar kapalı.