web statistics

Miles&Smiles sahipleri millerle alışveriş yapabilecek


Garanti Bankası ve Türk Hava Yolları, Miles&Smiles kredi kartlarına millerle alışveriş özelliğini ekledi. Bu sayede Miles&Smiles kredi kartı sahipleri, Miles&Smiles Özel Yolcu Programı üye hesabında biriken milleriyle ödül bilet almaya devam ederken, alışveriş de yapabilecek.

Uygulama, ilk olarak ATU Duty Free mağazaları, program ortağı Shell istasyonları ve Turkcell İletişim Merkezleri’nde başlayacak. Ardından, mevcut Miles&Smiles özel yolcu programı ortaklarının yanı sıra kredi kartı kullanıcılarının en çok tercih ettiği markaları da kapsayacak şekilde genişleyecek. Böylelikle Miles&Smiles kredi kartı sahipleri, 1 TL için 125 mil harcayarak, en çok tercih edilen markalardan alışveriş yapabilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Akın, “Türkiye’nin tek gerçek mil programına sahip Miles&Smiles kredi kartı, bugün 400 bini aşkın müşterisiyle alanında lider konumda. Sık seyahat eden yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayan Türk Hava Yolları’nın tek ve resmi kredi kartı olan Miles&Smiles, bundan böyle müşterilerimize milleriyle alışveriş yapma imkanını da tanıyacak. Uzun zamandır beklenen yeni hizmetimizin büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Müşterilerimizin seyahat ve alışveriş alışkanlıklarını dikkate alarak, yeni uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

thyTürk Hava Yolları’nın Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ise “Sadakatin giderek önem kazandığı havacılık sektöründe, Türk Hava Yolları olarak Miles&Smiles Özel Yolcu Programı kapsamında müşteri memnuniyetini yükseltecek bir uygulamayı hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Uygulamayla, Garanti Bankası ile 13 yıldır yürüttüğümüz Miles&Smiles kredi kartı işbirliğinde yeni bir dönem başlatıyoruz. Artık, Miles&Smiles kredi kartı sahipleri, Miles&Smiles üye hesabında biriken millerini alışverişlerde de kullanabilecek. Böylece, üyelerimiz sadece uçuşla ilgili değil, uçuş harici günlük hayatlarında da, Miles&Smiles özel yolcu programını aktif olarak kullanabilecek. Yakın zamanda, üyelerimizin en çok beklediği uygulamalardan biri olan, ödül bilet vergilerinin mille ödenmesi özelliğini de hayata geçireceğiz.” dedi.

Miles & Smiles sahiplerine bayramda yenilenen lounge imkanı

Daha önce Garanti Bankasının VIP Lounge Zone hizmetlerini 31 Ağustos itibariyle sonlandırdığını ve bu değişiklikliğin arkasındaki olası nedenleri sizinle paylaşmıştık. Görünüşe göre lounge hizmeti Arife günü itibariyle Garanti Bankası kredi kartı müşterilerinin hepsi için olmasa bile, Miles & Smiles programında yer alan belli statüdeki kart sahipleri için devam ediyor.

Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamaya göre, Atatürk Havalimanı’nda bulunan Türk Hava Yolları İç Hat CIP Salonu, yenilenen tasarımıyla 23 Ekim 2012 saat 12.00’den itibaren, “Business & Elite Plus” ve “Elite & Classic Plus” olarak iki ayrı salon olarak misafirlerini ağırlamaya başladı. Yapılan yenilemeler kapsamında salonlar 132 m2 büyütülürken, kapı sayısı 3’e ve check-in banko sayısı da 8’e çıkartıldı.

Business & Elite Plus Salonu‘ndan Business Class biletli yolcuların yanı sıra, Türk Hava Yolları’nın Özel Yolcu Programı Miles & Smiles üyesi Elite Plus Kart sahibi yolcular yararlanabilecekler. Elite & Classic Plus Salonu‘ndan ise Star Alliance Gold kart sahipleri, Türk Hava Yolları’nın Özel Yolcu Programı Miles & Smiles üyesi Classic Plus ve Elite Kart sahipleri Türk Hava Yolları uçuş saatleri içerisinde faydalanabilecekler.

Sizin de anlayacağınız gibi, bu ayrıcalıktan faydalanabilmeniz için biriktirdiğiniz millerinizi statü mili için kullanmanız gerekiyor. Biriken millerinizi statü için değil, uçak bileti için kullanmak istiyorsanız, lounge kullanımından vazgeçmeniz gerekiyor.