web statistics

2012 MTV taksidini son gün ödemek isteyenler www.gib.gov.tr’yi çökertti


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Her sene olan şey yine oldu ve 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi‘ni (MTV) internetten kredi kartına taksitle ödemek isteyen araç sahipleri İnternet Vergi Dairesi’ni çökertti. (Güncelleme : MTV İKİNCİ TAKSİDİNİN ÖDEME SÜRESİ 2 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR UZATILDI)

Tuketicifinansman.net olarak her sene vatandaşları MTV ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda uyarıyoruz. 2012 MTV kampanyalarına yer verdiğimiz yazımızda da bu uyarımızı tekrarladık. Ancak ne yazıkki uyarılarımız sonuçsuz kaldı ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesini son gün yapmak isteyenlerin yarattığı yoğunluk yüzünden www.giv.gov.tr adresindeki İnternet Vergi Dairesi çöktü. Ayın son gününün hafta ortasına gelmesi de, vatandaşların bu ödemeleri son güne bırakmalarında etkin bir rol oynadı. An itibariyle www.giv.gov.tr adresi ya hiç açılmıyor veya sayfa çok uzun sürede eksik şekilde yükleniyor. Açılması için tarayıcısında sayfayı yenileyenler, yükün daha da artmasına sebep oluyor.

gelir idaresiMTV taksidini temmuz ayı sonuna kadar ödemeyenler, daha sonra faiz cezasıyla birlikte ödeme yapmak zorunda kalıyor. Ancak faiz günlük olarak işliyor, dolayısıyla bugün ödeme yapamadım diye üzülmeyin. Cezasız ödeme günü geçse de, bir iki gün içinde çok çok düşük bir faizle, İnternet Vergi Dairesi düzgün çalışırken de ödeme yapabilirsiniz. Üstelik bankaların taksit kampanyaları da genelde ağustos ayına kadar devam ediyor.