web statistics

KOSGEB’e Başvuracak Girişimciyi Garanti Bankası ve TOSYÖV Eğitecek


Garanti Bankası ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), iş dünyasına atılacak girişimcilerin KOSGEB’den kredi kullanabilmesi için alacakları eğitim konusunda işbirliğine gitti.

Garanti Bankası ve TOSYÖV’ün işbirliğine ilişkin ayrıntılar ortaklaşa yapılan bir basın toplantısında duyuruldu. KOSGEB‘in “Girişimcilik Destek Programı” kapsamında TOSYÖV’ün verdiği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri“nin destekleneceği işbirliğiyle, iş dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere eğitim verilecek. İşbirliği kapsamında 2012 yılı sonuna kadar Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep, İzmir, Konya, Malatya ve Ordu’dan seçilecek 30’ar girişimci adayı KOSGEB’in ücretsiz eğitimlerinden yararlanacak.

TOSYÖV uzman ve eğitmenleri tarafından verilecek 60 saatlik ders programı, sınıf içi eğitimlerin yanı sıra atölye çalışmalarını da içerecek. Yüzde 80 devam zorunluluğunun bulunduğu eğitimin sonunda, girişimci adaylarına “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Sertifikası” verilecek. Eğitimde hazırlayacakları iş planıyla KOSGEB’e başvurabilecek katılımcılar, onay almaları halinde 27 bin liraya varan hibe ve 70 bin liraya varan faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilecek.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada “Ekonomik ve sosyal anlamda girişimciliğin desteklenmesi büyük bir önem taşıyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri çerçevesinde 2010-2012 yıllarında düzenlenen 2622 girişimcilik eğitim programları ile 71 bin 684 girişimci adayı eğitildi. 3 bin 350 girişimci ise eğitimini tamamlayarak işini kurdu. Girişimcilik Destek Programımızla girişimcilere 30 bin lira geri ödemesiz 70 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin liraya kadar destek veriyoruz. Kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak yüzde 10 daha fazla destek sağlıyoruz.” dedi.