web statistics

THY Yine Garanti Shop & Miles Dedi…


Garanti Bankası ile Türk Hava Yolları arasındaki uçuş programı Miles&Smiles anlaşması 5 yıl süre ile uzatıldı. Garanti Bankası ile THY Frequent Flyer Programı Kredi Kartı İşbirliği Sözleşmesi 31 Mart’ta sona eriyordu. 16 Ocak düzenlenen ‘THY sadakat programı Miles & Smiles ortak markalı kredi kartı ihalesi’ni Garanti Bankası bir kez daha kazandı. Böylece THY Miles&Smiles üyelerine Miles&Smiles Kredi Kartı verilmesi hizmeti 5 yıl süreyle Garanti Bankası ile gerçekleştirilecek.

Doğrusunu söylemek gerekirse bu sonuç bizi hiç şaşırtmadı. Daha önceki yıllarda yenilemeler için THY ihale açmış, Garanti Bankası’na rakip büyük bankalar ihale bedelini oldukça yükselterek THY’nin ekmeğine yağ sürmüştü, ama sonuçta hep kazanan Garanti Bankası olmuştu.

Miles and SmilesBu sene itibariyle böyle bir ihaleye davet edilebilecek bankalardan Akbank Wings, Yapı Kredi Adios ve İş Bankası Maximiles ile kendi kredi kartı seyahat programlarını zaten devam ediyorlar. Üstelik bu programların hepsi Garanti’nin Shop & Miles programında bulunan alan vergisi maliyeti, mil programı bilet kontenjanı, tek havayolu sınırlaması gibi THY Miles & Smiles sadakat programının doğasında bulunan kusurlardan arındırılmış programlar.

Yukarıda bahsi geçmeyen diğer bankaların önemli bir kısmının ise ana hissedarları Avrupa kökenli bankalar ve böyle bir ihaleye katılmaları durumunda fiyatı artıracak kaynaklara sahip değiller. Kaynakları olsa bile ana hissedarlarının bu kaynakları bu şekilde kullanmalarına izin vereceklerini zannetmiyoruz. Bu bankalar ihaleye girmek yerine Garanti Bankası’nın Bonus Card’da yaptığı şekilde Shop & Miles programını da lisanslayarak satmasını bekleyeceklerdir. Dolayısıyla THY’nin Garanti Bankası’nın bir dönem öncesinden çok daha makul bir bedelle bu beraberliğe devam etmesi zaten tek mantıklı çözümdü.