web statistics

Bedelli Askerlik Kredisinde Faiz Oranı ve Vade Kaç Olacak ?


Bugün gazetelere göz gezdiren bir kişi bu soruya yüzde 1.50 faiz oranı ve 60 ay vade cevabını verebilir. Ama bundan bir hafta önce çıkan haberlerde bu sayılar yüzde 1.39 faiz oranı ve 24 ay vade olarak yer almıştı. Peki hangisine inanmalıyız ? Elbette hiç birine. Açıklamamıza geçmeden önce gelin bedelli askerlik hakkında çıkan diğer gelişmelere bir göz atalım.

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak ?

Hükümet tarafından son günlerde sesli bir şekilde dile getirilen bedelli askerlik uygulamasının kısa bir süre içinde yasalaşması bekleniyor. Bedelli askerliğin yasalaşması ve 200 bin kişinin başvurması durumunda, bu uygulamadan elde edilecek gelir 2 milyar euro civarında olacak. Bedelli askerlik bedeli için 10 bin eurodan bahsedilirken, uygulamadan 25 yaşın üzerindeki kişilerin (1.1.1986 tarihinden önce doğanlar) yararlanacağı söyleniyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz geçtiğimiz hafta bedelli askerlik çalışmalarının bayramdan sonra başlayacağını duyurdu. Yıl sonuna kadar yasal düzenleme duyurulursa, 2012’nin başından itibaren bedelli askerlik uygulaması başlayabilir.

Bedelli askerlik kredisinin faizi ve vadesi kaç olacak ?

Bir önceki bedelli askerlik sürecinden hatırlayanlar olacaktır, bu dönemde bazı bankalar özellikle ücretliler için bu amaca yönelik ihtiyaç kredileri sunmuşlardı. Dolayısıyla bu sefer de böyle bir fırsatı kaçırmayacaklardır. Ancak şu anda medyada çıkan haberlerde yer alan “yüzde bilmem kaç faiz ve vadeyle bedelli askerlik kredisi verilecek” tarzı haberlere itibar etmemenizi öneriyoruz.

Beklenti bedelli askerliğin yılbaşından itibaren başlaması yönünde olsa da, çıkış tarihi belli olmayan bir uygulama için bankaların şimdiden kredi faiz oranı ve vade sayısını belirlemiş olmalarına mümkün değil. Zira faiz oranları ekonomik koşullardaki değişimlere paralel olarak sürekli güncelleniyor. Örneğin 10 Kasım 2011 itibariyle tüketici kredisi faizleri 1 yıl vadede yüzde 1,59-1,84 arasında değişiyor. Bu oranların bir ay sonra aynı kalacağının garantisini kimse veremez. Dolayısıyla biz bu tip haberleri bir kısım medyanın sırf ilgi çekmek için çıkardığına inanıyoruz.

Bedelli askerlik kredisi başvurusu yapmadan önce…

bedelli askerlik kredisiBedelli askerlik kredisi gibi ürünler diğer standart ihtiyaç kredilerine kıyasla daha primli olarak sunuluyor ve tüketiciler için bazı ek masraflar da söz konusu olabiliyor. Bu da bedelli askerlik için krediyi seçerken tercihin bilinçli yapılmasının önemini bir kez daha artırıyor.

Bedelli askerlik kredisi için düşündüğünüz alternatiflerinizi dikkatli inceleyin. Radyo ve TV reklamlarında duyurulan (“günlük iki simit parasına geri ödemeli” gibi) minimum paketler ihtiyacınızı karşılamayacaktır. O yüzden burada yapmanız gereken sunulan paket alternatiflerine web sitesinden ulaşıp, ihtiyacınıza en yakın olan kredi tutarını belirlemek olacaktır. Tutarı belirledikten sonra çok fazla yapacak bir şey kalmıyor. İlgili kredi tutarında yıllık maliyet oranının yazılı olduğu yeri bulmanız yeterli.

Yıllık maliyet oranı nedir ?

Tekrar hatırlatalım, yıllık maliyet oranı krediye ait masrafların da eklenerek hesaplandığı faiz oranıdır. Bankalar kredi müşterilerinden çeşitli isimler altında faiz dışı bazı ücretler talep ederler. Dosya ücreti, başvuru ücreti, komisyon, hizmet bedeli, tahsis bedeli, istihbarat ücreti gibi isimler bu tür ücretler için yaratılmış (uydurulmuş) isimlerden en bilindik olanlarıdır. BDDK, bankalara kredilerin yıllık maliyet oranlarını, sundukları kredi ürünleriyle ilgili bilgileri yayınladıkları web sitelerinde açıklama zorunluğu getirmiştir.

Dolayısıyla nereden kredi araştırması yapıyor olursanız olun, size teklif edilen kredi ürününün yıllık maliyet oranını öğrenmek sizin en doğal hakkınız. Yalnız hatırlatmakta fayda var, yıllık maliyet oranlarını karşılaştırma yaparken karşılaştırılan alternatif kredilerin vadelerinin aynı olmasına mutlaka dikkat etmek gerekir. Çünkü ihtiyaç kredilerinde kredinin geri ödeme süresi faiz oranını belirleyen en önemli ölçüttür.

Sizin için uygun olan ihtiyaç kredisine, alternatiflerin faiz oranlarına bakarak da karar verebilirsiniz. Bu durumda dosya ücreti ve sigorta gibi diğer maliyetleri karşılaştırmak zorunda kalırsınız; bu da işinizi biraz zorlaştırır.

Bedelli askerlik kredilerini duyuracağız

Bedelli askerlikle ilgili haberde yer alan gelişmelerin hayata geçmesi durumunda bu amaca uygun kredi alternatiflerini sizler için yine burada paylaşıyor olacağız. Bunun yanısıra enuygun.com işbirliğimiz çerçevesinde sizler için sunduğumuz bedelli askerlik kredisi alternatiflerini buradan inceleyebilir ve başvuru yapabilirsiniz.

“Bedelli Askerlik Kredisinde Faiz Oranı ve Vade Kaç Olacak ?” üzerine 8 yorum

  1. bedelli askerlikte yaş sınırlması 27 olması 30 ve üzeri olursa bu durumda çok az kişi yararlanır bence hükümetimiz bunu düşünmeli eski dönemlerde ne uygulandıysa aynısı geçerli olmalıdır.

  2. 1992 ve 1999 da çıkartılan bedelli askerlik uygulamalarında yaş sınırı 27 yaş ve üzeriydi. Gönül ister ki yaş sınırı olmasın ama olacaksa eski uygulamalara benzer bir uygulama bu sorunu minimum a indirir.

  3. gönül isterki yaş sınırı olmasın herkez yararlansın ama eger bir yaş sınırlaması yapılacaksa eski dönemlerin aynısı olsun yada biraz daha fazla toleras tanınsın bu millete saygılılarımla 26 yaş yada 27 yaş arası çok iyi olur

  4. türkiyede şu ana kadar bedeli askerlik 10 sefer çıktı ve 10 yılar arasında çıktı bedeli askerlik enson bedeli askerlik 1992 de çıktı ve deha sonra 1999 ylında tarkanın döneminden çıktı yaş sınırlaması 27 idi bu günkü günümüze bakarsak 26 ve 27 yaş olanlara vurmayacak gibi görünüyor bu kişiler ne yapabilrler bu saaten sonra askere gidebilirlermi hayır tekrar bedeli askerligin çıkmasını beklemekten başka çareleri yok lütfen yetkilere sesleniyorum yaş sınırı ilaki konulacaksa 26 27 iyidir saygılarımla

  5. 1999 ylında 27 yaş ve üzeri gibi olması en mantıklı olanı eski uygulamalara benzer bir uygulama bu sorunu minimum a indirir bencede 1.01.1985 yılından önce doğanların faydalanması lazım , çünkü 27 yaş ile 30 yaş arsında hiç bir fark olacağını zanetmiyorum , zaten ünv bitirmiş yada iş dolayısıyla yada , askerliği ertelemek için okuyan kişiler olduğunu biliyorum .

  6. sağlam kaynaklara göre 25 yaş üstü arkadaşlar hepimize hayırlı olsun inşallah

  7. bankalalarla sicilim kötü sayılır..banka bana yada benım gıbı durumda olanlara kredi verecekmi..vermeycekse bu bedellinin ne anlamı kalıyor.

Yorumlar kapalı.