web statistics

Kredi Kartım Gelmedi, Ne Yapmalıyım ?


İnternetten veya şubeden kredi kartı başvurusu yaptınız, cep telefonunuza kartınızın onaylandığında dair onay mesajı da geldi. Ama kredi kartınız bir türlü vermiş olduğunuz adrese gelmedi. İşte okuyucularımızdan bize en sık gelen şikayetlerden biri bu. Elbette biz elinize geçmeyen kredi kartınız konusunda size yardımcı olamayız. Ama bunun sebepleri ve çözümü konusunda bir kaç ipucu verebiliriz.

Kredi kartım neden gelmiyor ?

Kredi kartınız başvurunuzun üzerinden uzun süre geçmiş olmasına rağmen elinize geçmediyse bunun birkaç sebebi olabilir. Bizim aklımıza gelen başlıca sebepler şunlar :

1. Kredi kartınız onaylanmamış olabilir. Bankalar genellikle kredi kartı başvurunuz onaylandığına dair cep telefonunuza SMS gönderiyorlar. Hatta bir çok banka kart şifrenizi de SMS ile müşterisine iletiyor. Eğer onay SMS’i almadıysanız kredi kartı başvurunuz bankanın değerlendirme sürecine girmemiş olabilir.

2. Onay sonrası red olabilir. Başvurunuzun onaylandığına dair SMS almış olmanıza rağmen, banka daha önce onay verdiği bir karta sonradan red verebilir. Bu durum bankaların tahsis süreçlerinin ne kadar oturmuş olduğuna gore değişiyor.

3. Kredi kartınız dağıtımı yapan kurye şirketinde bekliyor olabilir. Kartınızın basımı tamamlandıktan sonra dağıtım için bankanın anlaşmalı olduğu kurye şirketine veriliyor. Şirketin süreçlerine bağlı olarak kartınız henüz dağıtıma çıkmamış olabilir. Daha kötü olan ihtimal ise kartınızın kurye şirketinde kaybolmuş olması.

4. Teslimat adresiniz hatalı olabilir. Kredi kartı başvuru sırasında vermiş olduğunuz iletişim adresiniz eksik veya hatalıysa kredi kartınızı almanız elbette imkansız. (Teslimat adresinin güncel olmaması her zaman müşteriden kaynaklanmıyor. Arasıra bankalar müşteri bilgilerini müşteri beyanı olmadan kendi veritabanlarındaki kayıtlar ve belli algoritmalarla güncelliyorlar. Bunun neticesinde müşterinin kart gönderim adresi müşteri tarafından çoktan unutulmuş bir adres olabiliyor.)

Kredi kartımın durumunu nasıl öğrenebilirim ?

Öncelikle şunu belirtelim, kredi kartınızın akıbetini bize, diğer herhangi bir web sitesine veya bizzat başvuru yaptığınız banka email atarak öğrenmeniz mümkün değil. Kendi güvenliğiniz içi GSM numaranızı, TC kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi içeren emailler atmaktan kaçının. Başvurabileceğiniz diğer yöntemler ise şunlar :

1. Bankanızın müşteri hizmetleri veya telefon bankacığı numarasını arayın. Burada sesli yanıt sisteminde ilgili tuşları kullanarak başvurunuzun ne durumda olduğuna dair sorgulama yapabilirsiniz.

2. Bankanızın telefon şubesindeki sesli yanıt sisteminde sorgulama hizmeti yoksa, müşteri temsilcine bağlanmak için ilgili adımları takip edin. Müşteri temsilcinin talep ettiği bilgileri paylaşarak başvurunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

kredi kartlari3. Başvurunuzun onaylanmadığını öğrenirseniz yapabileceğiniz fazla birşey yok. Size onay SMS’i geldiği halde başvurunuz reddedildi ve kredi kartınızı alamayacaksınız demektir. Bu durumda “yeni banka, yeni şanslar” demekten başka çareniz bulunmuyor.

4. Başvunuz onaylanmış ve kartınız basım aşamasında olabilir. Müşteri temsilcisi banka sisteminde kredi kartınızın bilgilerine ulaşşa dahi, bu kartınızın fiziksel olarak hazır olduğu anlamına gelmez. Süreçlere bağlı olarak kartınızın basım süreci tahmin edilenden daha uzun sürebilir.

5. Başvurunuzun onaylandığı ve kredi kartınızın kurye şirketinde olduğu bilgisine ulaşırsanız, müşteri temsilcisinden kurye şirketinin telefonu numarasını isteyin. Eğer şansınız yaver gider ve temsilci bu bilgiyi sizle paylaşırsa, sonrasında kurye şirketini arayarak kartınızın nerede olduğunu sorabilirsiniz.

6. Son olarak bazı bankalar internet üzerinden başvuru sorgulama hizmeti vermekteler. Eğer tüm sahte siteleri atlatabilir ve bankanıza ait olan kredi kartı başvurusu sorgulama sayfasına ulaşabilirseniz, kartınızın son durumunu buradan da öğrenme ihtimaliniz mevcut.

Başvuruyu şubeden yapın

İnternet üzerinden kart başvurusunda Garanti Bankası, Citibank, Akbank gibi uzmanlaşmış bankalar var. Ancak bazı bankalarda online veya SMS’le başvuru süreci sıkıntılı olabiliyor. Bu yüzden kredi kartı başvurusunda en garanti yöntem şubeden sözleşme imzalayarak başvuru yapmaktır. Elbette yine kart tesliminde sorun yaşanabilir ama riski en aza indirmek için evden çıkıp en yakın şubeye gitmeye değer.

“Kredi Kartım Gelmedi, Ne Yapmalıyım ?” üzerine bir yorum

  1. İş bankası kredi kartım 2 hafta dir yolda ne biçim kuriye numarası bilen varmı arkadaşlar

Yorumlar kapalı.