web statistics

“Garantisiz Kimse Kalmasın Bizce” Neyin Reklamını yapıyor ?


Televizyon seyrediyorsanız “Garantisiz Kimse Kalmasın Bizce” reklamlarına rastlamamış olmanız mümkün değil. Garanti Bankası, Bremen Mızıkacıları’ndan esinlenerek yarattığı sevimli karakterlerle müzikal unsurları başarılı şekilde bir araya getirmeyi başarmış. Ancak bu reklamla Garanti’nin neyin reklamını yaptığının kolay kolay anlaşılmadığını fark ettik. Bankalar ve bankacılık ürünleri hakkında algımız ortalama bir tüketiciden biraz daha hassas olduğu için, konuyla ilgili olarak sizlerle kendi fikrimizi paylaşmak istedik.

Garanti Bankası’nın reklamı, kulislerde Yunanistan’ın en büyük bankası NBG tarafından yılbaşına kadar tamamının satılmasına karar verildiği konuşulan Finansbank’ın birkaç ay önce sevimli(!) bir reklam ile karşımıza çıktığı “Bizce Mümkün” isimli imaj kampanyasına usta bir yanıt. Ancak Garanti’nin bu yeni kampanyası bizde Finansbank’ınkinin aksine sadece lafta kalmayan, arkası dolu bir kampanya izlenimi uyandırdı.

Bizde böyle his uyandırmasının en büyük nedeni, bu reklam kampanyasından birkaç hafta önce planlı bir şekilde Garanti Bankası’nın tüketicilere uyguladıkları para transferi ücretlerinde önemli oranlarda indirime gittiklerini açıklamış olmasıydı. Bu şekilde daha önce hesap işletim ücreti, hesap cüzdanı masrafı vb. adlar altında tahsil ettikleri ücretler nedeniyle bankadan uzaklaşan tüketicileri tekrar kazanmayı hedefliyorlar.

garantisiz kimse kalmasin bizceFinansbank’la başka bir fark ise reklamlarında Türk Halkı’nın hangi kesimlerinden örneklendirme yaptıkları. Finansbank “Bizce Mümkün” reklamında sıra sıra rüzgar santrallerini dikmiş başarılı bir iş adamının hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olduklarını anlatırken, Garanti “Garantisiz Kimse Kalmasın Bizce” reklamında parasal yönden sıkıntılarla özdeşleşmiş memur, ev hanımı, emekli ve esnaf hikayelerini öne çıkarmış. Bu gelir grubunda yer alan tüketiciler için öncelikle talep gören ürünlerin finansman ürünleri olduğundan yola çıkarak, bu kişilerin Garanti Bankası tarafından sunulan kredi, kredili mevduat hesabı gibi tüketici finansmanı ürünlerini denemeye çağrıldığını söyleyebiliriz.

Garanti, tüketicilerin bankalarla olan ilişkilerinde önemli rahatsızlıklara sebep olan bankacılık işlem ücretlerinde diğer bankaların takip ettiği bir bankayken bir anda böyle bir manevra yaptı ve bu yaptığı manevrayı prime time da sevimli karakterlerle süsleyerek bir farkındalık yaratmış oldu. Bu farkındalığın yaratılmasında hiç şüphesiz Garanti Bankası’nın çalıştığı reklam ajansı Alametifarika‘nın rolü büyük. Alametifarika, Türk tüketicisine hitap eden özellikleri reklamlarında başarılı bir şekilde kullanabilen ajansların başında geliyor.

Son olarak reklamla ilgili olarak şu küçük detaya değinelim, Garantili Dostlar reklamındaki karakterler Bremen Mızıkacıları değiller. Orjinal mızıkacılar eşek, köpek, kedi ve horozdan oluşurken; Garanti’nin mızıkacıları eşek, köpek, tavuk ve güvercinden oluşuyor. Reklamda oyuncu Nihal Yalçın’ın seslendirdiği tavuk ise şimdiden kendi hayranlarını yaratmış durumda.

““Garantisiz Kimse Kalmasın Bizce” Neyin Reklamını yapıyor ?” üzerine 2 yorum

  1. Garantimi bir daha asla
    önce insanlara kredili hesap aç arkasından son günde yapılan PTT ödemelerini kabul etme ödeyi hesabın kredisinden yap ve aylarca faiz işlet. resmen soygun düzeni! bu bir bankanın yapabileceği en büyük terbiyesizliktir.
    ve şikayetçi olduğunda bunun bir yanlış olduğunu kabul etmeyen çalışanlar edenlerinde elinden bişey gelmiyor.

  2. reklamda kullandığınız eşşek bu insanlar eşşek olduğu sürece biz garanti bankası olarak bunların sırtından çok para kazanırız garanti bankası genl müd çalışanları insaniyet namına telefonlara bakın ki karşımızda bankamı yoksa modern mafyamı bilelim

Yorumlar kapalı.