web statistics

Yapı Kredi Eylül Ayı “Kredi Şimdi” Süper Kredi Kampanyası


BDDK’nın 17 Aralık 2010’da yayınladığı kredi kartlarıyla ilgili yönetmelik değişikliği 6 ay geçiş süresinin ardından 17 Haziran 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre Temmuz ve Ağustos aylarında sadece asgari ödeme tutarını ödemiş vatandaşların kredi kartları, 17 Eylül itibariyle borçlarının tamamını kapatmamaları halinde, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit kullanımına kapatılacak.

Bu uygulamanın devreye girmesiyle tüketicilerin finansmanı ürünlerine olan taleplerinde önemli değişiklikler olacağını düşünüyoruz. Bu değişikliklerden en önemlisi hiç şüphesiz ihtiyaç kredisi ve nakit kredi başvurularında artış olarak karşımıza çıkacak. Ağustos ayında yayınladığımız haberde de göreceğiniz gibi yeni kredi kartları uygulamasından yaklaşık 10 milyon kredi kartı sahibi etkileniyor. Uygulama neticesinde kredi kartı nakit avansa kapatılan tüketiciler, bu duruma son vermek için kredi kartı borçlarını kapatmaya yönelik ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunacaklardır.

yapi kredi super krediYapı Kredi de ihtiyaç kredisinde algıda seçiciliğin yüksek olduğu eylül ayında “Süper Kredi” kampanyasıyla karşımıza çıkıyor. Kredi paketleri arasında bulunan ve “Süper Kredi” reklamlarında yer alan 6000 TL tutarında günlük 6TL geri ödemeli alternatif paketin vadesi 36 ay. Yıllık maliyet oranı (ymo) ise %20.99. Kampanyada hayat sigortası, kredi açılış ücreti gibi masraflar bulunuyor.

Yapı Kredi Süper Kredi paket alternatiflerine baktığımızda Maaşlı ve Kamu çalışanları için özel (ymo %20.84) , Faizsiz (ymo %21.12) ve Masrafsız (ymo %20.76) alternatifleri farklı kredi tutarları için sunduklarını görüyoruz. Ancak Yapı Kredi Süper Kredi, bu ay sizlerle paylaştığımız İş Bankası Eylül ayı kredi kampanyası alternatiflerinde sunulan yıllık maliyet oranları açısından daha pahalı bir kredi alternatifi olarak dikkat çekiyor.

Yapı Kredi tarafından kurulan “Kredi Şimdi” isimli web sitesinden kredi ihtiyaçlarınız sunulan diğer alternatifleri incelemeniz de mümkün. “Kredi Şimdi” internet, cep telefonu, atm gibi alternatif kanallar ve şube kanalından tüketicilere ön onaylı kredi başvurusunda bulunmaya imkan tanıyor.

Yapı Kredi Süper Kredi’ye internet üzerinden “Kredi Şimdi” aracılığıyla, SMS ile “Kredi Türü (boşluk) TCKN (boşluk) Aylık Net Gelirinizi” yazıp 4411’e göndererek (Örnek: Bireysel 12345678901 1000), 444 0 444 Yapı Kredi Telefon Bankacılığı kanalıyla veya Yapı Kredi şube ve ATM’lerinden başvurabilirsiniz.

Yapı Kredi Süper Kredi dışında internet üzerinden başvuruda bulunabileceğiniz diğer alternatifler için “unuygun.com” ile işbirliğimiz çerçevesinde sunulan seçeneklere de bir göz atmanızı öneririz.