web statistics

Cep-T Paracard Başvurusu Yapmadan Önce…


Garanti Bankası, Turkcell ile işbirliğine giderek geliştirdiği Cep-T Paracard isimli yeni ürünü düzenlediği bir lansmanla tanıttı. Üzerine yüklediğiniz para kadar alışveriş yapabileceğiniz bir ön ödemeli kart olan Cep-T Paracard ile alışveriş yaptıkça bonus kazanabilecek ve finansal işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Cep-T Paracard almak için banka müşterisi olmanız gerekmiyor. Kimliğiniz ve cep telefonunuzla Turkcell İletişim Merkezleri‘nden Cep-T Paracard satın alabilirsiniz. Ancak Cep-T Paracard’a para yüklebilmek için aktif Turkcell hattına ve 64K üzeri Sim karta sahip olmanız gerekiyor. Cep-T Paracard’da çip bulunmuyor, cep telefonunuzun Turkcell sim kartı çip yerine kullanılıyor.

Cep-T Paracard’a Garanti Bankası Paramatik’lerinden nakit, Turkcell İletişim Merkez’lerinden nakit veya kredi kartı ile yükleme yapılabiliyor. Yükleme işlemi esnasında kart şifrenizi girmeniz gerekiyor. Yükleme işleminiz ardından Garanti Paramatik’lerden ya da POS’dan çıkan işlem slibinden kartınızda bulunan bakiyeyi görüntülebilirsiniz.

Cep-T Paracard’ın kullanıma açılması için kartınızı Cep-T Para servisine kaydettirmeniz gerekiyor. Kayıt işlemi Turkcell cep telefonu numaranız ile kartınız eşleştiriliyor ve SİM kartınıza Cep-T Para servisi yükleniyor. Kayıt işleminin başarılı bir şekilde gerçekleşinceye kadar kart paketini açmamanız gerekiyor. Cep-T Paracard’ların kayıt işlemi sadece Turkcell İletişim Merkezleri’nde yapılıyor.

Garanti Bankası’ndan MasterCard ya da Maestro logolu debit veya kredi kartınız varsa (Cep-T Para servisinden sadece Maestro/MasterCard logolu Paracard, Bonus Card ve Shop&Miles kart kullanıcıları yararlanabiliyor) kartınızla Turkcell İletişim Merkez’lerinden ya da Garanti Paramatik’lerden Cep-T Para servisine kaydolabilirsiniz. Kayıt işleminde vermeniz gereken GSM numarası Garanti Bankası sisteminde kayıtlı değilse, şubenizden GSM numaranızı güncelleterek tekrar Cep-T Para başvurusunda bulunmanız gerekiyor.

Garanti Bankası’ndan kartınız bulunmuyorsa size en yakın Turkcell İletişim Merkezi’nden Turkcell Cep-T Paracard alarak Cep-T Para servisinden hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Kaydınızın tamamlanmasıyla Turkcell Menü’nüz Turkcell tarafından otomatik olarak güncellenecek ve Cep-T Para servisini kullanmaya hazır hale getirilecek.

Gelelim Cep-T Paracard’ın sağladığı avantajlara :

cep-t paracard– Cep-T Paracard ile gün içerisinde toplamda 25 TL ve üzerinde alışveriş yapmanızın ardından ertesi gün tüm Turkcell’liler ile tam 60 dakika bedava konuşursunuz.
Cep-T Paracard’ı ilk aldığınızda 1 hafta tam 200 dakika tüm Turkcell’liler ile bedava konuşursunuz.
– Cep-T Para üzerinden satın aldığınız her 20 TL ve üzeri Turkcell TL’si için ertesi gün tüm Turkcell’liler ile bedava konuşursunuz.

Sınırlamalar ise şu şekilde belirlenmiş :

– Bir kişi en fazla 3 adet Turkcell Cep-T Paracard satın alabilir.
– Cep-T Paracard’a yılda 2.000 TL para gönderilebilir, kart sahibi 5.000 TL’ye kadar para yükleyebilir.
– Cep-T Paracard’la yapacağınız para transferi limiti, işlem başına en fazla 250 TL’dir.
– Cep-T Paracard’ınız üzerinde anlık en fazla 500 TL bulunabilir.
– Cep-T Paracard’ınızdan günde toplam 1.000 TL, haftalık/aylık/yıllık olarak 2.000 TL gönderim yapabilirsiniz.

Cep-T Paracard’ın kart ücreti 5 TL. Cep-T Paracard ve Paracard’dan para transferi yapıldığında işlem başına 2,99 TL ücret alınıyor. Bonus Card ve Shop&Miles’dan para transferi yapıldığında ise işlem başına 4,99 TL ücret alınıyor.

Cep-T Paracard ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Cep-T Paracard almalı mıyım ?

Bir dev banka ile lider GSM operatörü arasındaki sistemlerin entegrasyonu açısından bakıldığında çok başarılı ve öncü bir proje, ama tüketici açısından bakıldığında sadece daha avantajlı konuşma dakikası almaya imkan veren bir kampanya. Yoksa zaten bir çok banka kredi kartı ile yapılan alışverişle konuşma dakikası kazanmaya imkan veren bir hizmeti yıllardır veriyorlar.

Bu işbirliği Garanti Bankası’na, GSM’de hakim operatör olan Turkcell’in 33.1 milyona yakın müşterisine Garanti Bankası ATM ve posları üzerinde ulaşarak müşterileştirme imkanı tanıyacak. Mevcut müşterilerine sunduğu ürün çeşitliğini geliştirmiş olacak.

Garanti Bankası müşterisisiniz ancak alışverişlerinizde kredi kartı kullanmak yerine banka kartı kullanıyorsunuz, aynı zamanda yoğun telefon kullanımınız nedeniyle kabarık faturalar ödüyorsunuz. O zaman harcamalarınızı bu karta kaydırarak kolayca günlük 25TL’ye 60 dakika kazanabilirsiniz. Tek sorun ön ödemeli kartlardaki bakiyeler müşterilerin adına nemalandırılmıyor. Yani banka buradaki bakiyeyi kendisi kullanıyor.

Kartı alışveriş dışında para transferi için kullanırsanız, nakit avans çekmekten biraz daha hesaplı olsa da kendi paranız için ücretlendiriliyorsunuz. Bankanın size ait olan bakiyeyi istediği gibi kullanmasının yanısıra, alışveriş dışında kullanmanız durumunda 3 liraya yakın bir masraf kesilmesini çok avantajlı bir özellik olarak göremedik. Ancak ATM fişi için bile para kesebilen bankaların olduğu günümüzde buna da çok şaşırmamak lazım.

Turkcell ise bu işbirliği ile Garanti Bankası POS’ları üzerinden geçecek cirodan sağlanan komisyon gelirinden bir pay alarak yeni bir gelir kaynağı elde etmenin (bu bir varsayımdır) yanısıra, başka operatöre geçişe sürecine bir engel yaratmış oluyor.

Bu ürün kredi ürünü ve ürün kullanımında 18 yaş sınırı olmaması nedeniyle aileler tarafından 15 yaş ve üzerindeki çocuklarının harçlıklarını bu şekilde yatırmaları için tercih edilecektir. Bu durumda gençlerin harçlıklarıya yaptıkları 25 TL ve üzeri harcamalarda takip eden günkü 60 dakika ücretsiz konuşma önemli bir tasarruf sağlayacaktır.

Günlük konuşmanın 60 dakika altında kalmasında bakiye bir sonraki güne devretmemesi mekaniği sayesinde Turkcell kullanılmayan dakikalardan da karlı da çıkmış olacak. Alışveriş karşılığı kazanılan puanlar açısından bakarsanız en ufak kampanya puanları için 10 günlük bir kullanım tarihi varken, buradaki entegrasyon bu süreci 1 güne indirgemiş oluyor. Banka da kullanım tarihi geçmiş puanlar için karşılık ayırmaktan kurtulmuş oluyor.

Özet olarak Cep-T paracard tüketicilerden ziyade, innovasyona (yani müşterilerine kendilerine daha çok para kazanmalarına imkan verecek ürün ve hizmet sunmak) çok önem veren iki sektör liderii için başarılı bir servis olarak dikkatimizi çekti.

“Cep-T Paracard Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.