web statistics

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş halka arzı 12-13 Mayıs’ta


Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. liderliğinde halka arz ediliyor. Fiyat Aralığı ile Talep Toplama yöntemi kullanılacak olan halka arzda talep 12 ve 13 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleşecek.

Yatırımcılar 5.00 -6.40 TL fiyat aralığı ile talep toplanacak olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arzı için taleplerini, 12 ve 13 Mayıs 2011 tarihlerinde halka arz konsorsiyum lideri Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. veya diğer konsorsiyum üyeleri aracılığıyla iletebilecekler.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGY), Rönesans Grubu, ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olarak dikkat çekiyor. Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’nin mevcut portföyünde, halihazırda kira geliri getiren 12 gayrimenkul, geliştirme sürecinin muhtelif safhalarında bulunan 11 ticari gayrimenkul projesi ve ileride geliştirmeye müsait 7 adet arsa olmak üzere toplam 30 gayrimenkul bulunuyor. Şirketin kira geliri getiren gayrimenkulleri, Türkiye’nin değişik şehirlerinde yedi alışveriş merkezi, Rusya’nın Novosibirsk şehrinde bir alışveriş merkezi ve St. Petersburg şehrindeki dört ofis binasından oluşuyor. Ankara, İstanbul ve Adana’da yer alan Optimum Alışveriş Merkezleri Türkiye’de bilinen AVM’ler.

ronesans gayrimenkulRönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arzı, 71.500.000 TL sermaye artışı 6.200.000 TL ortak satışı olarak gerçekleştirilecek. Halka arz öncesi sermaye 238.500.000 TL olurken, halka arz sonrası sermaye ise 310.000.000 TL olacak. 11.655.000 TL. ise ek satış için ayrılan miktar. Halka arz için belirlenen fiyat aralığı 1,550 ila 1,984 milyon TL arasında bir piyasa değerine denk geliyor. Halka arz büyüklüğü buna göre 384-492 milyon TL. Halka açıklık oranının “ek satış dahi” %29 civarında olması bekleniyor. Yurt içi yatırımcıya ise bu tutarın % 30’luk kısmı tahsis ediliyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş halka arzı ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arzına konsorsiyum lideri Garanti Yatırım’ın yanısıra, halka arz konsorsiyum üyeleri aracı kurumlarda bulunan yatırım hesaplarınızdan online veya talep formu doldurarak başvurabilirsiniz.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arzına başvurabileceğiniz konsorsiyum üyeleri aşağıdaki gibidir:

TSKB (www.tskb.com.tr), İş Yatırım (www.isyatirim.com.tr), Yatırım Finansman (www.yfas.com.tr), Bizim Menkul Değerler (www.bmd.com.tr), Ak Yatırım (www.akyatirim.com.tr), Oyak Yatırım (www.oyakyatirim.com.tr), Eczacıbaşı Menkul (www.emdas.com), Anadolu Yatırım (www.anadoluyatirim.com.tr), Vakıf Yatırım (www.vakifyatirim.com.tr), Yapı Kredi Yatırım (www.yapikrediyatirim.com), Ata Yatırım (www.atayatirim.com.tr), Finans Yatırım (www.finansonline.com) , Deniz Yatırım (www.Denizyatirim.com ), Gedik Menkul (www.gedik.com), İnfo Yatırım (www.infoyatirim.com), Tacirler Yatırım (www.tacirler.com.tr), Ziraat Yatırım (www.ziraatyatirim.com.tr), Global Menkul (www.global.com.tr), Ata Online (www.ataonline.com.tr), Turkish Yatırım (www.turkishyatirim.com), Halk Yatırım (www.halkyatirim.com.tr)