web statistics

Halkbank ‘Halk Günü Kredisi’ Başvurusu Yapmadan Önce…


Tüketici finansmanı ürünleri açısından bakıldığında mayıs ayının popüler ürünleri arasında ihtiyaç kredileri yer alıyor. Ücretliler, aylık brüt maaş tutarlarına göre nisan ayı itibariyle bir üst vergi dilimine girmeye başlıyor ve bunun neticesinde ellerine geçen net miktarda azalmaya oluyor. Bu yüzden bankaların bu dönemlerde yaptıkları ihtiyaç kredisi kampanyaları daha fazla dikkat çekiyor.

Halkbank tarafından yapılan “Halkbank Halk Günü Kredisi” da bu dönemde tüketicilerin karşısına çıkan kampanyalardan biri. Son 5 yıldır düzenli olarak güncellenerek tekrarlanan kampanyalardan biri olan Halk Günü Kredisi bu sene Halkbank’ın 73. kuruluş yıldönümünde özel oranlarla tüketicilere kredi fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında tüketici kredisi aylık faiz oranı 5 bin lira için 1–12 ay arası vadede yüzde 0,73; 13–24 ay arası vadede yüzde 0,89 olarak belirlenmiş. Halk Günü Kredisi revize edilen kredi oranlarının yanısıra, sigorta ve check-up hediyesiyle daha cazip hale getirilmeye çalışılmış.

Halkbank Halk Günü Kredisi 02 Mayıs – 03 Haziran 2010 tarihleri arasında geçerli. Kampanya kapsamında tüketici kredilerinin yanısıra, konut kredisine de başvurmak mümkün. Kredi başvurusu onaylanan tüketicilere tüketici kredisi için 1 yıl süreli acil sağlık ve ferdi kaza/işsizlik teminatlarını içeren sigorta; konut ve konut transfer kredisi içinse check-up hizmeti hediye ediliyor.

halkbank halk gunu kredisiKampanya için verilen örneklere baktığımızda kredi tutarları alternatiflerinin 5000 TL’den başlayıp 100.000 TL’ye kadar 12, 24, 48 ve 60 ay vade seçeneklerine sunulduğunu görüyoruz. Kredi tutarına bağlı olarak 140 ila 180 lira arasında bir dosya ücreti söz konusu. Halkbank her ne kadar kampanyada acil sağlık ve ferdi kaza/ işsizlik sigortası teminatlarını içeren sigortayı ücretsiz sunduğunun altı çizilmiş olsa da, ücretli olarak bir hayat sigortası yaptırılması söz konusu.

İnsan hayatına çok da kıymet verilmediğine sıkça rastladığımız ülkemizde hayat sigortalarının özellikle ihtiyaç ve konut kredilerinde bankaların artık standart bir uygulaması haline gelmeye başladığını görüyoruz. Kredi ve hayat sigortası yan yana gelince tüm tüketicilerde ilk akla gelen “ek ve gereksiz bir masraf” sıfatları olsa da, sigortaya konu olan risklerden birinin gerçekleşmesi (kaza sonucu ölüm veya iş kaybı gibi) durumunda geride kalanların banka borcundan dolayı mağduriyet yaşamaması için bunun en akıllıca çözüm olduğunun bilincinde olmak gerekiyor.

Gelelim Halkbank Halk Günü Kredisi kampanyasındaki yıllık maliyet oranlarına. Kredi tutarı, dosya masrafı ve vadeye bağlı olarak oranlar yüzde 16,73 ile 15.52 arasında değişiyor. Bu oranlar açısından bakıldığında sizlere geçen haftalarda bahsettiğimiz İş Bankası “Dört Dörtlük Kredi” ve Denizbank “Her Derde Deva Kredi” kampanyalarından daha avantajlı bir görünüm sergiliyor.

Halk Günü tüketici kredisi, yıllık maliyet oranları açısından daha avantajlı olmakla birlikte başvuru süreci maalesef diğer kampanyalardaki kadar pratik değil. Birçok Halkbank kampanyasında olduğu gibi başvuru kanalları sadece konvansiyonel şubelerle sınırlı tutuluyor. Ama “Ben maliyete bakarım, eninde sonunda zaten şubeye gideceğim” diyorsanız başvuruda bulunmak için kimlik belgesi, ikametgah belgesi veya son 3 aya ait ödenmiş elektrik, su vb. faturası ve gelir belgesiyle size en yakın Halkbank Şubesi’ne uğrayın.