web statistics

ING Bank Borç Transfer Kredisi Başvurusu Yapmadan Önce…


Bankalar tarafından sunulan tüketici finansmanı ürünlerinden biri de borç transfer kredisi. Borç transferinde temel amaç, bir veya birden fazla sayıda bankada bulunan kredi veya kredi kartı borçlarını daha uygun faiz ve maliyetlerle geri ödemek amacıyla başka bir kurum altında toplamak olarak özetlenebilir. Böylece yüksek faizle almış olduğunuz eski kredilerinizin kalan borçlarını hızla kapatarak, yeni almış olduğunuz krediyi avantajlı faiz oranları ve taksitlerle geri ödeme şansınız olur.

İşte bu yazımızda da borç transferini internet üzerinde kolay, anlaşılabilir ve hızlı bir şekilde sunan bir üründen bahsetmek istiyoruz.

Geçtiğimiz hafta ING Bank’ın ING Bonus kredi kartı için düzenlemiş olduğu başarılı kampanyadan bahsetmiştik. Aynı reklam kampanyasına aslında ING’nin borç transfer kredisi de dahil. Bu kampanyada ING Bank, daha önce farklı kurumlardan kredi kullanmış veya kredi kartı borcu olan kişilere, borçlarını yıllık yüzde 1.10 faiz oranıyla ING Bank’a transfer etme olanağı sunuyor. Borç transfer kredisine başvurunuzu yapmadan önce, hazırlanan online araçla daha önce kullanmış olduğunuz kredi tutarlarını girerek ING Bank’a ödemeniz gereken avantajlı kredi tutarını da kolayca hesaplayabiliyorsunuz.

Ing Borc Transferi 1

Yukarıda hazırlamış olduğumuz örnekte de görebileceğiniz gibi, diyelim ki daha önce yüzde 1.50 faiz oranıyla 12 ay vadeyle almış olduğunuz toplam 15.000 TL’lik kredinizin ödenmesi gereken 4 taksidi kaldı.

Ing Borc Transferi 2

Bu değerleri girip hesapla buttonuna bastığınızda araç size transfer edilen tahmini kredi tutarını, mevcut tahmini eski taksit tutarını, ING Bank yeni taksit tutarını ve toplam tasarruf miktarını gösteren yeni bir tablo çıkarıyor. Yukarıda hazırlamış olduğunuz örneğe göre kredinizi ING Bank’a transfer etmeniz durumunda 68 TL’lik avantajınız olmuş oluyor. Tablonun altındaki “Yeni Kredi için tıklayınız” buttonuna bastığınızda da, bizim de daha önce incelemesini yaptığımız ING Bank Kredi Butik sayfasına yönlendiriliyorsunuz ve faizi yüzde 1.10’a sabitlenmiş krediye internet üzerinden başvurabiliyorsunuz.

Ing Borc Transferi 3

Yazımızın başında birden fazla kuruma borcunuzun olma ihtimalinden bahsetmiştik. ING Bank hazırlamış olduğu hesaplama aracında bunu da düşünerek mevcut tablonun altında diğer ihtiyaç/taşıt kredinizin tutarı, varsa kredi kartı borcunuz, ek olarak nakit ihtiyacınız varsa kaç ay vadeyle (48 ay vade uygulandığında yıllık toplam maliyet oranının yüzde 1.34’e geldiğiniz hatırlatalım), ne tutarda yeni kredi istediğinizi de belirtebileceğiniz bir form eklemiş. Bu hesaplama sonucunda çıkan tutardaki krediye, yine INB Bank’ın web sitesinden ön başvuru yapılabiliyor.

Diğer bankaların borç transferi hesaplama araçlarına baktığımızda, bu kadar kapsamlı ve kolay anlaşılır bir alternatif bulamadık. ING Bank’ın hesaplama aracı ise geçmiş dönem borçlarınızı toplu bir şekilde yeni faiz oranlarına göre hesaplama ve sonrasında kafanızda açık bir şekilde ödeme planı çıkardıktan sonra borç transferi kredisi başvurusu yapmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmış. Kredi başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağı ise, elbette geçmiş dönem ödemelerinizin problemsiz şekilde yapılmış olup olmadığına bağlı olacaktır…

“ING Bank Borç Transfer Kredisi Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine bir yorum

  1. bunların hepsi yalan maaşımı ing den alıyorum kredi bile alamıyorum.bircok müracatım oldu. daha önce ing den kredi cektim 60 aylık.18 ay ödedikten sonra kapattım. şimdi maaşım ing bankasına gecti.2 seneye yakındır.müracatlarım dan sonuc alamıyorum.benide sıkıntıya düşürdüler.maaşım başka bankada olsaydı kredi alabilecektim.

Yorumlar kapalı.