web statistics

ING Bank Kredi Butik Başvurusu Yapmadan Önce…


Oyak Bank’ı satın aldıktan sonra operasyonlarına sessiz sedasız devam eden ING Bank, Bonus Card atağından sonra şimdi de kredi alanındaki faaliyetlerini hızlandırdı. Son zamanlarda radyolarda duyduğumuz reklamlarda bahsi geçen Kredi Butik kampanyasına kısaca bir göz attık.

ING Bank tüketicinin tercih edebileceği kredi tutarlarını göz önüne alarak, 2.500 TL’den 15.000 TL’ye uzanan kredi paketleri hazırlamış. Türk tüketicisinin artık giyim mağazalarından alışık olduğu Small, Medium, X-Large vb. gibi kavramları kullanarak isimlendirdiği bu kredi paketlerinin detaylarını, tek bir sayfa üzerinde hoş bir görsellikle sunmuş.

Genelde kampanyalara pek yer vermiyoruz ama her ne kadar ingilizce isimler seçilmiş olsa da kullanıcıların kolaylıkla anlabileceği ve karşılaştırma yapabileceği kolay arayüz hoşumuza gitti. Ziyaretçiler diledikleri krediyi bir hızlı menü sayesinde pratik bir şekilde seçerek vade sayısını ve ödemeleri gereken aylık tutarı öğrenebiliyorlar. Ayrıca seçilen krediye internet üzerinden bir form doldurularak kolayca başvurulabiliyor.

ing bank kredi butik

En düşük kredi tutarı olan Small kredi paketinin aylık vadesi 12 ayken, en yüksek tutarlı kredi olan X Large kredinin vadesi 36 aya kadar çıkabiliyor. Web sitesinde verilen örnekte 2.500 TL’lik kredinin tüm vergiler ve sigorta masrafları dahil edilerek hesaplanan toplam masrafı 96.95 TL, yıllık toplam maliyet oranı yüzde 21.27; 15.000 TL’lik kredinin ise tüm vergiler ve sigorta masrafları dahil edilerek hesaplanan toplam masrafı 425.28 lira, yıllık toplam maliyet oranı yüzde 25.48.

ING Bank da kredi pazarlayan diğer rakipleri gibi çapraz satış yapıyor. Yani krediyle beraber başka bir ürününü de satın almayı zorunlu kılıyor, Kredi Butik kampanyasından kredi kullananan tüketiciler hayat sigortası yaptırmak zorunda. Web sitesinde verilen kredi paketlerinin aylık ödeme tutarlarına sigorta masrafları dahil değil. Maliyetleri hesaplarken bu detayı da gözönünde bulundurmanız gerekiyor.

Çapraz satış bununla sınırlı kalmıyor. Avantajlar başlığı altında verilmiş seçenekler arasında kredili mevduat hesabı, ING Bonus Card, ATM kartı, internet ve telefon bankacılığı üyeliği gibi ürünler de var. Kısacası ING Bank kredi ilişkisi kurduktan sonra diğer ürünler de sizinle olan ilişkisine devam etmek istiyor. Web sitesinde kesin bir ifade yok ancak büyük ihtimalle bu ürünler opsiyonel.

Bankaların tüketicileri kredilere yönlendirdiği şu dönemde ING Bank’ın kolay başvurulan kredi paketleri sizin için bir fırsat olabilir. Ancak hemen hatırlatalım, eğer takipte bir borcunuz veya KKB kaydınız varsa büyük ihtimalle bankanın kredi politikaları gereği başvurunuz reddedilecektir.