web statistics

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Halka Arz Ediliyor


Altın fiyatlarıyla ilgili o kadar yazı yayınladıktan sonra bu haberi es geçmek olmazdı. Altına yatırım yapmak isteyenlere altın fonları, altın mevduatları ve VOB’da işlem gören altın kontratlarını alternatifler olarak sayabiliriz. Koza-İpek Holding medya, enerji ve madencilik alanlarında yeni yatırımlarda kullanmak amacıyla “Siz de Borsadaki Altın Madenine Ortak Olun.” Sloganıyla Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’yi halka arz ediyor. Koza Altın hisse senetlerinin de, direkt olmasa da halka arzın ardından altın fiyatlarındaki dalgalanmalara reaksiyon göstereceğini söyleyebiliriz.

İş hayatına Koza Matbacılık‘la giren Akın İpek’in, o dönemde siyanürlü altın arama yöntemleri nedeniyle gündemde çok sık karşılaştığımız Bergama’daki Koza Altın‘ı, 2005 yılı Nart ayında 20 milyon doları peşin olmak üzere 45 milyon dolara Normandy’den satın almıştı. Satın alma işleminden kısa bir süre sonra madenin işletmesine izin çıkmıştı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, grubun 8.1 milyon ons altın kaynağı, 1.9 milyon ons ise altın rezervi olduğu açıklanmış. Altın madenciliği açısından bakıldığında rezerv ekonomik anlamda çıkarılabilmesi mümkün olan altın potansiyelini tanımlıyor.

Fiyat aralığı ile talep toplama yöntemine göre yapılacak olan Koza Altın halka arzında yurtiçi konsorsiyum liderleri İş Yatırım ve Ak Yatırım; konsorsiyum eş liderleri ise Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.,Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olacak

koza altinTalep toplama 3-4-5 Şubat 2010 tarihlerinde gerçekleşecek. Bilgisi olmayanlar için hatırlatalım, bu tür halka arzlarda talepler genelde son günde yoğunlaşır.

Koza Altın Halka Arz Bilgileri

Halka Arz Ön Talep Sirküleri 30 Ocak 2010 Tarihli Bugün ve Sabah gazetelerinde yayınlandı.

Talep Toplama Tarihi : 3-4-5 Şubat 2010
Halka Arz Fiyat Aralığı : 36,80 – 46,00 TL
Mevcut Sermaye : 60.000.000 TL
Halka Arz Edilecek Hisse Senetlerinin Nominal Değeri : 18.000.000 TL
Halka Açılık Oranı : %30
Ek Satış Hakkı (Nominal) : 2.700.000 TL
Ek Satış Sonrası Halka Açılık Oranı : %34.5
Halka Arz Yöntemi : Fiyat Aralığı ile Talep Toplama

Koza Altın halka arzına katılmak isteyen okuyucularımız, talepte bulunabilecekleri aracı kurumlar listesini veya Koza Altın halka arzı hakkında daha detaylı bilgiyi hazırlananan web sitesinde bulubilirler.

“Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Halka Arz Ediliyor” üzerine 3 yorum

  1. Yürü kulum bu olsa gerek! Sermaye piyasalarına ilk ipek matbaa ile başlayan yolculukta sandala bindim bilinçli sert volatil dalgalardan alabora olup battım peşine cankurtaran olarak koza davetiyeyi sal olarak gönderdiler ama tutunacak gücümüz yoktu sonra o sal zamanla inşa edilip devasa bir gemiye dönüştü şimdi koza altın olarak yolcularını kabul ediyor yolun açık olsun koza altın. Anlayana!

  2. Dünyadaki en zararsız son teknolojiyi kullandığı halde sırf malum ülkeden milyarlarca euroluk altın ithal ettiğimizden dolayı işte bu malum ülkenin çevre derneklerince bolca taciz edilen riskli bir bölgede faaliyet gösterip başarılı olan koza grubunun milletçe arkasındayız.

  3. Bu tür arzların aslan payı her zaman yabancılara verilir. Ancak talebin fzla olması durumunda yerli yatırımcıya %4.5 ilave verilir. %70 alan yabancı malı yukarılardan gariban yerlinin kucağına bırakır. SPK'da seyreder çok sonra açıklama ister. AKSU ENERJİ'nin halka arzını hatırlayanlar bilir. %75 yabancıya 3-5 lot yerliye ve sadece seyrettik…Yine aynı senaryoya devam…3-5 lot ağız sulandırma ve tavanlar çözülünce buyurun yerli KÜÇÜCÜK YERLİ YATIRIMCI……

Yorumlar kapalı.