web statistics

2010 Yılbaşı Worldcard Milli Piyango Bileti Kampanyasına Başvurmadan Önce…


Ülkemizde yaklaşan yeni yıl ile beraber Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişi halkın gündemine yerleşir. Herkes yeni yıl gelip de o çekiliş yapılana kadar “bana çıksa neler yaparım” diyerek hayaller kurar. Büyük ikramiyenin çıktığı talihli ortaya çıktıktan sonra ise Türkiye’de yaşamanın bize öğrettiği gerçeklere dönüş yaparız.

Gima, Carrefour ile birleşmesi öncesi dönemde halkımızın milli piyango biletlerine olan talebini değerlendirmişti ve biletleri kendi ürünlerine entegre ederek cirosunu başarılı bir şekilde arttırmıştı. Hatta bir dönem o kadar başarılı olmuştu ki, Gima bu kampanyayı tekrarladığı ikinci sene Türkiye’nin “en büyük milli piyango bayii” ünvanını haklı bir şekilde kazanmıştı.

Milli Piyango İdaresi tarafından piyango biletlerinin elektronik olarak alınabilmesine imkan verilmesinin ardından, Yapı Kredi de aynı talebi kendi cirosunu arttırmaya yönelik kullanmaya başlamış durumda. Worldcard sahipleri 31 Aralık 2009 tarihine kadar World Üye işyerlerinden yapacakları her 100 TL ve üzeri alışverişte, slibindeki şifreyi 4454’e yollayarak, Milli Piyango’dan çeyrek bilet kazanma imkanına sahip olacak. Biletin numarası kısa mesaj olarak kart sahibinin cep telefonuna ve email adresine de gelecek.

Kampanyanın diğer katılım koşullarına da kısaca göz atalım :

2010 worldcard milli piyango kampanyasi# 31 Aralık saat 16.00’ya kadar World üye işyerlerinde yapılacak olan 100 TL ve üzeri alışverişlerde geçerli. Katılım için MP yazıp bir boşluk bırakarak POS slibindeki 10 haneli şifrenin SMS ile Turkcell /Vodafone 4454’e 31 Aralık günü saat 18.00’e kadar gönderilmesi gerekiyor. Avea hattınız varsa sorun yaşayabilirsiniz.

# Aynı gün aynı World üye işyerinden yapılacak harcamalardan yalnızca 1 tanesi için şifre basılılıyor. Yani 1000 liralık alışverişteki yaptınız her 100 lira için ayrı bir bilet kazanmayacaksınız.

# World Business Card, nakit çekim işlemleri, internet alışverişleri, yalnız belge, mail order işlemleri, Worldpuan ile yapılan alışverişler kampanyaya dahil değil.

# İptal edilen işlemlerde elde edilen biletlere ikramiye çıkması durumunda kazanımlar da iptal edilecek.

# Her kampanyada olduğu gibi kampanya banka bilet stokları ile sınırlı olup biletler tükendikten sonra kampanya katılımı sona eriyor.

Kredi kartı cirosunu şans oyunlarına dayandıran ilk kredi kartı Worldcard değil. Akbank, Boyner mağazacılık ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda sırf bu prensibe dayanarak Fishcard isimli ayrı bir ürün geliştirmişti. Şimdilerde ise elinde bulunan diğer bir marka olan Axess kartı kullanarak, televizyonun en popüler şans oyunlarından olan “Var mısın Yok musun?” ile farklı prensiplere dayanan bir kampanya yapıyor.

İçinde bulunduğumuz dönemde ise verdiği ikramiye tutarı ile yoğun bir talep alan Milli Piyango yılbaşı çekilişi ile birlikte paketlemiş olması, Worldcard’ın kampanyasını rahatça diğer kampanyaların önüne geçiyor. Dün açıklanan bir haberde yılbaşı çekilişi biletlerinin yüzde 72’sine yakın bir kısmının satılmış olduğundan bahsediliyor. Türkiye’nin en eski ve içinde bulunduğumuz dönemin en popüler şans oyununda, sahte bilet endişesi olmaksızın şans sahibi olmak ve Yapı Kredi’nin düzenlediği bu kampanyaya katılmak için Worldcard sahiplerinin yapması gereken tek şey, World üye işyerlerinden en az 100 TL tutarında harcama yaptıktan sonra slip üzerinde yer alan şifreyi SMS ile 4454’e iletmek olacak.