web statistics

Ortak ATM İşlem Ücretleri Ekrana Yansıyacak


Ekim ayında başlayan Ortak ATM uygulaması ve bankanızınkinden farklı ATM’lerden para çekmeniz halinde ödemeniz gereken işlem ücretlerine dair yazılarımızı sizlerle paylaşmıştık. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM), Ortak ATM uygulaması ile ilgili yeni gelişmeleri bu hafta başında duyurdu.

Ortak ATM kullanımına geçen bankalar, 13 Kasım Cuma gününden itibaren bu iş için kesilen ücret ve komisyonları artık anında ekranda gösterecek. BKM’den yapılan açıklamaya göre, müşteri olmadığı bir başka bankanın ATM’sinden bakiye sormak veya para çekmek isteyen banka kartı kullanıcıları, işlem öncesinde ekrandan bilgilendirilecek.

Kart sahipleri böylece ödemek zorunda kalacağı ücret ve komisyonu işlem yapmadan önce bilecek. Kullanıcı, bilgilendirme mesajı sonrası işleme devam edebilecek ya da işlemden vazgeçebilecek.

ortak atmBurada hemen bir hatırlatma yapalım; Ortak ATM kullanmanız halinde talep edilen hizmet bedeli, bakiye sorgulama/para çekme işleminin yapılacağı ATM’nin bankası tarafından değil, banka kartınızın bağlı banka tarafından belirlenmekte. Bu nedenle bu bedel bankanızın kendi ATM’si hariç, o banka kartı ile işlem yapılan tüm ATM’lerde aynı. Örnek vermek gerekirse, eğer Garanti Paracard’ınızla Yapı Kredi veya Akbank ATM’lerinden para çekmeniz halinde, işlem ücreti olarak Garanti’nin kendi insiyatifiyle belirlemiş olduğu para çekim ücreti ekranınıza yansıyacaktır.