web statistics

Ortak ATM Uygulaması Yarın Başlıyor


Müşterilerin banka kartlarıyla para çekme, hesap sorgulama, borç ödeme vb. işlemleri yapabildiği banka ATM’lerindeki ortak paylaşım sistemi Altın Nokta ve Ortak Nokta ayrımının kaldırılarak, ortak ATM sistemine geçileceğini geçenlerde sizlere duyurmuştuk. Ortak ATM paylaşımına geçiş yarın, yani 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren başlayacağından ufak bir hatırlatma daha yapmak istedik.

Tüm ATM’leri kapsayan uygulama ile banka kartı kullanıcıları, bankalarına ait ATM arama derdinden kurtulmuş olacaklar. 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren banka kartı sahipleri, tüm bankaların ATM’lerinden para çekebilecek ve bakiye sorgulama yapabilecek.

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal da, Ortak ATM Paylaşımı sisteminin ekonomiye yaklaşık 300 milyon dolarlık katkı sağlayacağını ve Ortak ATM Sistemi ile mevcut 22,000 adet ATM’den, 35,000 ATM’lik verim elde edileceğini söyledi.

Yeni sistem ekonomiye katkı dışında kuşkusuz tüketiciye de büyük kolaylık sağlayacak. Bulunduğunuz bölgede bankanızın dahil olduğu Altın Nokta veya Ortak Nokta paylaşım ağına dahil bir ATM yoksa, para çekebilmek için uzunca bir yol gitmeniz gerekebiliyordu. Yeni sistemle beraber hesabınıza ulaşmak çok daha kolay olacak.

Ortak ATM Uygulamasi Yarin BasliyorUfak bir uyarı: Başka bir bankanın ATM’sinden işlem yaptığınızda nispeten küçük bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Aşağıda bazı bankaların uyguladığı fiyatları bulabilirsiniz :

Yapı Kredi Bankası
Bakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
Para Çekme Komisyonu 3.5 Lira

İş Bankası
Bakiye Görüntüleme 0,25 kuruş
Para Çekme 1 lira 70 kuruş

Akbank
Bakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
Para Çekme 4 lira

Ziraat Bankası
Bakiye Görüntüleme 0,20 kuruş
Para Çekme çekilen miktarın yüzde 1 + 75 kuruş

Garanti Bankası
Bakiye Görüntüleme 0,50 kuruş
Para Çekme 4 lira

Fortis
Bakiye Görüntüleme 2 lira
Para Çekme 4 lira

Finansbank
Bakiye Görüntüleme 50 kuruş
Para Çekme 3 lira