web statistics

Akbank Arife Tarife Başvurusu Yapmadan Önce…


Bankacılık işlemleri arasında müşterilerin ek ücret ödemekten en rahatsız oldukları işlemler EFT ve havaledir. Bu işlemler için her seferinde bir ücret alınması, çok sık ve küçük meblağlarda para transferi yapanlar kişileri özellikle rahatsız eder. Bundan yola çıkan Akbank, bankacılık işlemleri için alınan ücretleri işlem sayılarına göre cep telefonu tarifeleri gibi paketleyerek sunduğu Arife Tarife isimli bir hizmet başlattı. Akbank müşterileri bundan böyle işlemlerinin sıklığı ve kullandığı kanallara göre bir tarife seçerek eft, havale, çek tahsilatı ve hesap cüzdanları yazdırma gibi işlemler için aylık sabit bir ücret ödeyebilecek.

Arife Tarife’yi hem bireysel müşteriler ve hem de KOBİ’ler kullanabiliyor. Paket detayları şu şekilde :

Bireysel müşteriler için :

Arife Tarife standart : Aylık 10,90 TL’ye 5 havale + 5 çek tahsilatı + 5 hesap cüzdanı/hareket yazdırma + 2 EFT

Arife Tarife sınırsız : Aylık 15,90 TL’ye sınırsız havale + sınırsız çek tahsilatı + sınırsız hesap cüzdanı/hareket yazdırma + 3 EFT

Arife Tarife inter : Sadece internetten 5,90 TL’ye 20 havale + 2 EFT

KOBİ’ler için :

Arife Tarife standart : Aylık 13,90 TL’ye 10 havale + 10 çek tahsilatı + 10 hesap cüzdanı/hareket yazdırma + 2 EFT

Arife Tarife sınırsız : Aylık 29,90 TL’ye sınırsız havale + sınırsız çek tahsilatı + sınırsız hesap cüzdanı/hareket yazdırma + 3 EFT + 10 yapraklı çek hanesi

Arife Tarife inter : Sadece internetten 5,90 TL’ye 20 havale + 2 EFT

akbank arife tarifeÜyeliğiniz başladıktan sonra işlem ücretleri bağlı bulunan vadesiz hesabınızdan veya Akbank kredi kartınızdan ödeyebiliyorsunuz. Aynı cep telefonu tariflerindeki kontör hesabı, satın alınan işlem adetleri sadece tarife dönemi süresince kullanılabiliyor, yani 3 EFT’nin sadece birini kullandıysanız geri kalan 2 tanesini bir sonraki ay kullanamıyorsunuz.

Arife Tarife üye olmak için internet, telefon veya Akbank şubelerinden başvuru yapabilirsiniz.

Tarife sınırsız, EFT sınırlı

EFT bankanızdan farklı bir bankadaki hesaba para gönderme işlemine deniyor. Bankalar her bir EFT işlemi için 1 ila 4 TL arasında ücret talep ediyorlar. Her işlem için ayrı ücret ödemektense, aylık sabit bir ücret ödemek ilk başta kulağa hoş geliyor olabilir. Ama sınırsız tarife adı altında sunulan paketi incelediğimizde en çok kullanılan işlemlerden biri olan EFT’nin sınırlandırılmış olduğunu görüyoruz. Aslında banka için asıl maliyet oluşturan kalemin EFT olduğunu düşünürsek tarifelerde en fazla 3 EFT’ye izin verilmesi mantıklı. Ama her ne kadar detaylarla verilmiş olsa da, EFT’nin sadece 3 adetle sınırlandığı bir paketi sınırsız tarife adıyla sunmanın etik olmadığını düşünüyoruz.