web statistics

İspanya’da Kredi Kartı Kullananlar İçin Kötü Haber


İspanya’da kredi kartı kullanmış olan tüketiciler, dikkat! Kart bilgileriniz çalınmış olabilir. BBC’de yayınlanan bu habere göre, İspanya’da kredi kartı işlemleri konusunda hizmet veren bir firmanın da dahil olduğu büyük çapta dolandırıcılığın neticesinde, İspanya sınırları içinde Visa veya Mastercard logolu kredi kartını kullanmış tüm kart sahiplerinin kart bilgileri çalınmış olabilir.

Haberde bu olay nedeniyle Almanya’da 100.000’e yakın kredi kartının iptal edildiği belirtilmiş. Kart sahiplerine konuyla ilgili olarak herhangi bir mağduriyet yaşamayacakları yönünde açıklamalar yapılmış olsa da, banka ayağında herhangi bir atlama olma ihtimaline karşı müşterileri bir süre kredi kartı ekstrelerinin detaylarını kontrol etmeleri yönünde uyarmayı da ihmal etmemişler.

Yakın zaman içerisinde İspanya’da kredi kartlarınızdan birini kullandıysanız, riske girmemek için bankanızı arayarak kartınızı yenilemeye tercih edebilirsiniz. Bankanızı arayıp kayıp/çalıntı nedeniyle kartınızı iptal etmek istediğinizi belirtirseniz; bankanız size yeni kart numarası, geçerlilik tarihi ve güvenlik kodu içeren yeni bir kredi kartı gönderecektir. Türkiye’de kredi kartı hizmeti veren bankaların büyük bir kısmının konuyla ilgili olarak zaten gerekli önlemleri almış olması gerek. Yine de herşeyi bankalardan beklersek beklentilerimizin gerçekleşmemesi durumunda mali kayba uğramamız söz konusu oluyor, o yüzden temkinli olmakta fayda var.

calinti kredi kartiBenzer bir durum ülkemizde Carrefour ile Gima birleşmesi sırasında olmuş, Gima’dan alışveriş yapan müşterilerin kart bilgilerinin Carrefour’a iletilirken kötü niyetli kişilerce ele geçirildiği tespit edilmişti. O sırada söz konusu süpermarket zincirinde yoğun olarak işlem geçen bankalar, hummalı bir kart iptali ve yenileme süreci yaşamışlardı.

“İspanya’da Kredi Kartı Kullananlar İçin Kötü Haber” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.