web statistics

10 Adımda Kredi Kartı Kullanımı


Doğru kredi kartı kullanımı konusunda daha önce birçok farklı yazı yayınladık. Bu yazımızda da daha önce yayınladığımız yazılarımızdaki önemli noktaları bir araya toplayarak kredi kartı başvuru sürecinden kullanım detaylarına kadar geçen süreçte dikkat edilmesi gereken hususları 10 kısa maddede sıraladık. Daha detaylı bilgiyi maddelerde yer alan ilgili linklere tıklayarak öğrenebilirsiniz.

1. Öncelikle kendinize gerçekten “kredi kartına ihtiyacım var mı” diye sorun. Bu soruya dürüst bir şekilde cevap vermeniz çok önemli. Ödeyemeceğiniz borçlar altına girmeniz durumunda, negatif kredi notunuz bankaların başvuru sırasında kontrol ettikleri veritabanına eklenecek, bu da ileride yeni bir kredi veya kredi kartı almanıza engel olacaktır.

2. Eğer yeni bir kredi kartına ihtiyacınız olduğuna karar verdiyseniz, bankaların şubelerine giderek veya internetten online form doldururak başvuru yapın. Başvuruyu şubeden veya internet/telefon harici bir başvuru noktasından yapıyorsanız, sözleşmeye imza atmadan önce tüm maddeleri dikkatle okuyun. Aşina olmadığınız terimlerin anlamlarını ve aklınıza takılan sorularını müşteri temsilcilerine sormaktan çekinmeyin.

3. Bankalar kredi kartı başvuru sonucu sorgulamasının internetten yapılmasına genellikle izin vermiyor. Başvurunuzun kabul edilip edilmediğini bankaların telefonla sesli yanıt sistemini kullanarak öğrenin.

4. Başvurunuz onaylandıysa kredi kartınız başvuru sırasında belirtmiş olduğunuz adrese gönderilecektir. Eğer telefonla veya internetten başvuru yaptıysanız, kredi kartı sözleşmeniz de kurye ile beraber gönderilecektir. Sözleşmeyi imzalayıp kuryeye teslim etmeden önce tüm maddeleri okumayı unutmayın.

5. Kredi kartınızı teslim aldıktan sonra ilk yapmanız gereken şey bankaların telefon bankacılığı hattını arayarak kartınız için bir şifre oluşturmak. Sesli yanıt sistemini kullanarak veya müşteri temsilcileri aracılığıyla kredi kartı şifrenizi oluşturun. Oluşturduğunuz şifreyi kendi güvenliğiniz için ezberleyin, hiçbir yere not etmeyin ve her ne koşulda olursa olsun başka biriyle paylaşmaktan kaçının.

10 adimda kredi karti kullanimi6. Şifrenizi de aldığınıza göre artık kredi kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Kredi kartınızı alışverişleriniz sırasında kasadaki POS‘lardan geçirmek suretiyle kullanabilir ve böylece nakit para ödemeden size ayrılan limit dahilinde kredi kullanmış olursunuz. Şifrenizle onay verdikten sonra alışveriş tutarı kredi kartı limitinizden düşmüş olur ve alışveriş tamamlanır.

Kredi kartını diğer bir kullanım şekli de, şubelerden veya ATM’lerden nakit para çekmektir. Kredi kartıyla nakit avans çekmek, eğer gerçekten acil olarak nakit paraya ihtiyacınız varsa kullanılması gereken bir yoldur. Zira nakit para çektiğiniz andan itibaren borcunuza günlük faiz işlemeye başlar.

Yapmış olduğunuz alışveriş tutarı veya çekilen nakit avans tutarı, kredi kartı limitinizden düşer. Kalan limitle hesap kesim tarihine kadar tekrar alışveriş yapabilir veya nakit avans çekebilirsiniz.

7. Kredi kartı borcunuz prensipte 30 günlük periyotlarda ödemeniz gerekir. Borcunuzu ödeyebilmeniz için banka, başvuru sırasında belirtmiş olduğunuz hesap kesim tarihi gelince adresinize kredi kartı ekstrenizi gönderir. Hesap ekstrenizde harcama detaylarınız, dönem borcunuz, asgari ödeme tutarı ve son ödeme tarihi bilgileri bulunur.

Son ödeme tarihine kadar toplam borcunuzu ödemeniz durumunda, ek olarak faiz ödemezsiniz. Toplam borcunuzdan asgari ödeme tutarına kadarki aralıkta ödeme yaparsanız, kalan borcunuza da ciddi oranda bir faiz işlemeye başlayacaktır. Kredi kartının asgari ödeme tutarınız ödemek sözleşme gereği yapılması gereken yasal bir zorunluluktur. Bu tutarı ödemezseniz gecikme durumu oluşur ve tekrar etmesi durumunda ileride diğer bankalardan kredi veya kredi kartı almanıza engel olacak negatif kredi notu sicilinize işlenir.

8. Kredi kartı eksteniz elinize ulaşmazsa mutlaka bankaların müşteri hizmetleri numaralarını arayarak kredi kartı borcunuzu öğrenin. Borcunuzu zamanında yatırmak sizi faiz ödemekten kurtaracaktır.

9. Borç tutarınızı öğrendikten sonra kredi kartı borcunuzu internet bankacılığı, şubeler, ATM’ler gibi çeşitli kanallar aracılığıyla ödeyebilirsiniz.

10. Son olarak tekrar belirtelim; kredi kartı borcunuzun tamamını her ay düzenli olarak öderseniz hiç faiz ödemezsiniz. Tersine alışverişlerden topladığınız puanlarla para bile kazanırsanız. Eğer borcunuzun tamamını ödeme durumunuz yoksa, en azından ekstrenizde yer alan asgari tutarı ödemeye özen gösterin. Böylece ileride borcunuzun kalanını faiziyle birlikte de olsa ödeyebilirsiniz, herhangi bir yasal sorunla karşılaşmazsınız ve en önemlisi gelecekteki kredi ihtiyaçlarınızı sorunsuz olarak karşılayabilirsiniz.

“10 Adımda Kredi Kartı Kullanımı” üzerine 4 yorum

  1. arkadaşlar sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyorum.lütfen ayağınızı yorgana göre uzatın.gecelerime uyku girmez oldu.

  2. Ben üniversite öğrencisiyim daha bu yıl başladım. Ve adıma düzenlenmiş dört adet kredi kartım var. Allaha şükür şu anda ödemelerde hiç bir gecikme yaşamadim. Kredi kartımin bağlı bulunduğu banka şubesine giderek KREDI SICILIM hakkında bilgi istedim. Ve bana verilen cevap şöyle idi : adınıza düzenlenmiş dört adet kredi kartıniz var. Ve ödemelerde şu ana kadar hiçbir sorun yok. Puan durumunuz iyi dediler. Bilinçli bir şekilde kart kullanıldığında hiçbir sorun yaşamazsiniz. Emin olun 🙂

  3. Okyanus Kredileri ve İpoteği Sınırlı% 2 olarak Küçük ve Büyük Krediler İçin.

    Merhaba, işinizi finanse etmek için bir kredi başvurusunda bulunmaktayız, Özel krediler sunuyoruz,
    Ticari ve bireysel kredi ile bir yılda% 2 gibi düşük faiz oranları ile dünyadaki her 30 yılda bir geri ödeme süresi. Talep ettiğiniz her miktardan 1000’e kadar değişen kredileri sunuyoruz, bugün bizimle iletişime geçiniz; [email protected]

    +447087694046

Yorumlar kapalı.