web statistics

Cardfinans Nakit Kart Taksitli Banka Kartı Oldu


Geçmişte CardFinans Nakit kart hakkındaki görüşlerimizi sizlerle birkaç kez paylaşmıştık ve yazılarımız okurlarımız tarafından çok beğenilmişti. Ön inceleme yazımızda Nakit Kart’ın aslında bir kredili mevduat hesabı (KMH) ürünü olduğuna değinmiştik. Cardfinans Nakit Kullanmak İçin Deli Olmak Lazım başlıklı yazımızda ise kartın maliyetlerinin sanılandan çok daha fazla olduğunu ortaya çıkarmıştık.

Faiz oranları ile karşılaştırılırsa, Nakit Kart’ın kredi kartından daha hesaplı bir ürün olduğu tartışılmaz. Ancak diğer özelliklerine baktığımızda elimizin tersiyle itmemiz gereken bir ürün olduğunu görüyoruz. Anlaşılan o ki müşteriler ve Finansbank da bu karttan yeteri kadar tatmin olmamış. Bu yüzden Finansbank ürününü bir adım ileriye götürerek taksit özelliği ekledi. Üstelik artık Nakit Kart’ı “banka kartı” olarak lanse ediyorlar ve KMH ürünü olduğunu gizlemiyorlar.

Banka Kartıyla Taksitli Alışveriş Türkiye’de Bir İlk

Cardfinans Nakit Banka kartı sahipleri de artık Cardfinans kredi kartı sahipleri gibi Cardfinans üye işyerlerinden taksitli alışveriş imkanına kavuştular. Türkiye’de kredi kartlarına taksitli alışveriş seçeneğini sunan ilk kredi kartını çıkartan Finansbank, on sene sonra bu defa banka kartlarında bir ilk daha sunuyor. Her ne kadar CardFinans Nakit’e taksitli alışveriş imkanının eklenmesi ürünün çıkartılmasından bir sene sonra gerçekleşmiş olsa da, banka kartlarında taksitli alışveriş sağlanması sektörde bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Bankayla Kredi İlişkisine Girmek İçin Fırsat Olabilir

Okuyucularımızdan gelen sorunların çoğu, geçmişte kredi/kredi kartı borcu yüzünden yasal veya idari takibe uğramış ve borçlarının geri ödemelerini tamamlamalarına rağmen, halen yeni kredi kartı veya kredi başvurularının KKB veritabanında yer alan geçmiş kayıtlar nedeniyle red olmalarıyla ilgili. Bu durumdaki tüketicilere öncelikle kendileri ile ilgili KKB ve Merkez Bankası kayıtlarının güncel bilgiler içerdiğinden emin olmalarını; söz konusu kayıtların güncelliğini sağladıktan sonra, kendi seçecekleri bir bankada hesap açmalarını, bu hesabı aktif olarak kullanmalarını ve geliştirmelerini öneriyoruz. Zaman içerisinde bu ilişkinin kredi ilişkisine çevrilmesi kaçınılmaz. Cardfinans Nakit Kart’a eklenen taksitli alışveriş özelliği bu adımı atmak için ideal bir ürün olarak düşünülebilir.

Yanlış anlaşılma olmasın, daha önce de bahsettiğimiz gibi KMH hesabı da bir çeşit kredi ürünüdür. Başvurular kredi veren her kurum tarafından kendi kredi politikaları çerçevesinde değerlendirilir. Yani geçmiş kredi geri ödeme performansınızda bir sorun yaşamışsanız ve bu nedenle kredi kartı ve kredi başvurularınız red oluyorsa, Cardfinans Nakit Nart ile yapacağınız bir KMH başvurusu da büyük ihtimalle red olacaktır.

KMH tanımlanmayan Nakit Kartlar’ın taksitli alışveriş özelliğinin bulunması durumunda banka ile bir müşteri ilişkisi kurmanız mümkün olacaktır. Söz konusu hesabı aktif olarak kullanarak otomatik ödeme talimatı ve diğer kredi dışı bankacılık ürünleri kullanılarak geliştirilmesi ile, ilerki bir tarihte tekrar kredi ilişkisi kurabilmeye imkan vermesi açısından bu ürün hem Finansbank hem de zamanında kredi ilişkilerinde sorun yaşamış ancak borç geri ödemelerini tamamlamış müşterilerin açısından önem taşıyor. Ama bunun kararını vermeden önce gelin banka kartından taksitli alışveriş yapılan sistem nasıl çalışıyor ona bakalım.

CardFinans Nakit Kart Taksit özelliği

cardfinans nakitEğer tamamen kendi paranızla alışveriş yapıyorsanız – yani KMH limitini hiç kullanmadan :
– 200 TL’lik alışverişinizi 2 taksit ile yapmak istediğinizde; taksit tutarları 100 TL’dir
– Kartınızın bağlı olduğu ana hesabınızdan 200 TL düşülür, bu sizin kullanılabilir bakiyenizi 200TL azaltır.
– 1.taksit tutarı olan 100 TL işlem anında tahsil edilmiş olur
– Bekleyen taksit tutarı olan 100 TL sizin adınıza açılan bir vadeli hesaba aktarılır (vadeli hesap açılışı için minimum tutar kontrolü uygulanmaz) ve Bankamız tarafından belirlenen faiz oranından değerlenmeye başlar
– Hesap özeti tarihinde (yani ayda bir defa) vadeli hesapta biriken faiz, vadesiz hesabınıza yansır
– 2. taksit gününde, 100TL’lik bekleyen taksit vadeli hesabınızdan alınıp vadesiz hesabınıza aktarılır, sonra 100 TL taksit tahsilatı yapılır

Eğer alışverişinizin bir kısmını KMH limitinizle bir kısmını kendi paranız ile yapıyorsanız :
– 200 TL’lik alışverişinizi 2 taksit ile yapmak istediğinizde; taksit tutarları 100 TL’dir.
– Alışveriş anında vadesiz hesabında 50 TL bulunuyorsa, kartınızın bağlı olduğu ana vadesiz hesabınızdan 50 TL, 50 TL’de kredili mevduat hesabınızdan tahsil edilir.
– 1.taksit tutarı olan 100 TL işlem anında tahsil edilmiş olur. Alışveriş tutarının kredili mevduat hesabınızdan tahsil edilen 50 TL’lik kısmı için faiz işlemeye başlar.
– Geri kalan 100 TL’ye 2. taksit tahsilat tarihinde taksit tutarını almak üzere harcama kısıtı konulur. Harcama kısıtı içindeki kısımdan faiz işlemez!
– 2. taksit gününde, 100TL’lik bekleyen taksit hesabınızdan tahsil edilir. Eğer hesabınızda bu taksidi karşılayacak bakiye (kendi paranız) varsa KMH limitiniz devreye girmez, böylece faiz ödemezsiniz!

Eğer tamamen KMH limitinizle alışveriş yapıyorsanız – yani kendi paranız yoksa :
– 200 TL’lik alışverişinizi 2 taksit ile yapmak istediğinizde; taksit tutarları 100 TL’dir.
– Alışveriş anında vadesiz hesabında 200 TL bulunmuyorsa, CardFinans Nakit kartınızın bağlı olduğu Kredili Mevduat Hesabı limitinizden işlem yapılır.
– Alışveriş anında 1.taksit tutarı 100 TL kredili mevduat hesabınızdan tahsil edilir ve faiz işlemeye başlar.
– Geri kalan 100 TL’ye 2. taksit tahsilat tarihinde taksit tutarını almak üzere harcama kısıtı konulur. Harcama kısıtı içindeki kısımdan faiz işlemez!
– 2. taksit gününde, 100TL’lik bekleyen taksit hesabınızdan tahsil edilir. Eğer hesabınızda bu taksidi karşılayacak bakiye (kendi paranız) varsa KMH limitiniz devreye girmez, böylece faiz ödemezsiniz.

Cardfinans Nakit Card başvurusu yapmadan önce size en yakın Finansbank şubesine giderek bankanın müşterilerine yansıttığı hesap işletim ücretleri, ekstre ücretleri veya başvuru değerlendirme ücretleri hakkında mümkünse yazılı olarak bilgi alın. Eğer banka tarafından kredi başvurularınızın red olacağından şüpheleniyorsanız, gideceğiniz şubede bir vadesiz mevduat hesabı açtırıp bu hesaba bir banka kartı talep etmeniz yeterli olabilir.

CardFinans Nakit Kart ana hesabı olarak bir KMH, OH veya standart vadesiz mevduat hesabı kullanmak mümkün. Finansbank muhafazakar bir bakış açısıyla gelirlerini maksimize edebilmek için OH hesapla birlikte bir KMH tanımlı ürünleri satmak isteyecektir. Daha önce kredi kartı kullanmış ancak KMH kullanmamış tüketicilerin ikisi arasında özellikle geri ödemede farklılık olduğunu bilmeleri gerekir. KMH uygulamalarında asgari ödeme olmaz, ilgili dönem sonlarında borcunuzun tamamını kapatabilecek bir ödeme yapmanızı beklerler. hesabınızın %99’nu kullanmamış olsanız bile ay sonunda kullandığınız tutar kadarını hesabınıza geri ödemenizi beklerler. Kredi kartlarında ise dönem harcamalarınızın %20’sine denk gelecek tutarı yatırmanız durumunda geri kalan %80’ine raiç kredi oranlarının birkaç misli bir faiz oranından faiz işleteceklerinden sorun olmayacaktır.

Geçmiş deneyimlerimizden yola çıkarak CardFinans ve CardFinans Nakit kart ile ilgili ürünlere oldukça temkinli yaklaşmadan yapamıyoruz. Banka kartına hesaba bir bağlı KMH olmaksızın taksitli alışveriş imkanı tanıması konusundaki tespimiz doğruysa, internet bankacılığını kullanmak suretiyle veya KMH ekstrelerini e-ekstre yoluyla alarak ekstre maliyetlerini de azaltabilmek mümkünse, bankalar ile tekrar bir kredi ilişkisi kurmak için ilk adımı atmak isteyen tüketiciler ve bir müddet kredi kartı kullanmadan taksitli alışveriş avantajlarından faydalanmak isteyecek tüketicilere uygun bir ürün olabilir. Çalıştığınız şirket Finansbank ile maaş ödemeleri konusunda anlaşmalıysa ve maaşınız Finansbank’ta sizin adınıza açılan bir hesaba yatıyorsa, CardFinans üye işyerlerinden taksitli alışveriş yapabilmek için tek yapmanız gereken bir banka kartı ve kart için şifre talep etmeniz olabilir. Finansbank’tan banka kartı için şifre talep etmek ve talep edilen şifreyi alabilmek, geçmişte büyük sorunlara yol açıyordu. Böylesine bir ürün ile piyasaya çıktıklarına göre bu sorunun üstesinden gelmişlerdir diye düşünüyoruz.

“Cardfinans Nakit Kart Taksitli Banka Kartı Oldu” üzerine 2 yorum

  1. bu ne saçma bisi , hesabimda 200 tl var 2 taksit yapcam 200 tl kullanilabilir bakiyemden dusuruluyor.. yani 200 tl odemis oluyorum eee ? bunun nesi taksit ? kandirmayin milleti

  2. ben 200 tl lik bir alış veriş yapınca bunu 2 taksit yattırmak istiyorum 200 tl gidicekse taksit bu olayın neresinde anlamadım

Yorumlar kapalı.