web statistics

İngiltere’de Kredi Borçluları 30 Gün Rahat Nefes Alacak


BBC’de bugün yayınlanana habere göre İngiltere’de borç tahsilatı için müşterileri arayan kredi kurumları ve bankalar, 30 günlük bir ara verecek. 30 günlük bu uygulama için, bizdeki Bankalar Birliği kurumunun bir benzeri olan Credit Service Association (CSA) ve hükümet uzlaşmaya vardı.

30 gün uygulaması borçlunun yetkili bir borç danışmanına başvurması halinde geçerli olacak. İngiltere’de borç danışmanları halka, gecikmiş kredi borçlarını ödeyebilmek için gelir ve bütçe ayarlamaları gibi finansal konularda yardım etmek üzere öneriler veriyorlar.

Bu yeni uygulama CSA’e bağlı 300 üye arasında kabul edildi. 30 günlük süre istenirse bir ay daha uzatılabilecek. Uygulamaya göre CSA üyesi kredi kurumları borçlulara borç danışmanlığı servislerinden nasıl yararlanacakları konusunda bilgi verecek.

İngiltere Tüketici Bakanı Garet Thomas uygulamanın borçlulara bütçelerini kontrol etmeleri için rahat nefes aldıracağını ve borç danışmanlarına gitmeleri için onları teşvik edeceğini kaydetti.

CSA’in üst düzey yöneticilerinden Kurt Obermaier da 30 günlük aranın tüketiciler üzerindeki baskıyı azaltacağını ve borçların geri ödenmesi adına tüketiciye umut vererek pozitif sonuçlar doğuracağını söyledi.