web statistics

Kredi Kartı Borcumu Nasıl Öğrenebilirim ?


Sitemizi çok sayıda okuyucumuz Google’da “kredi kartı borcu öğrenme” yazıp arama yaparak buluyor. Kredi kartı borcu öğrenme ve sorgulaması için gereken telefon bankacılığı numaralarını sizlerle paylaşmıştık. Ancak bizim asıl üzerinde durmak istediğimiz konu biraz farklı. Buradan çıkardığımız sonuç kredi kartı sahibi tüketicilerin aslında harcama ve borç bilgilerine kolaylıkla ulaşamadığı ve bu yüzden de kredi kartı borcunu ödemede zorluk çektiği.

Burada suçlu aslında hem kartı veren banka, hem de detayları öğrenmeden sözleşmenin altına hemen imza atan tüketici.

Bankalar pazardaki kredi kartı paylarını büyütmek adına kişiyle kredi kartı borcu öğrenme gibi sözleşme imzalama aşamasında konuşulmasına gerek duyulmayan bir konu hakkındaki detayları paylaşmaktansa, bir an önce müşterileştirmek için uğraşıyorlar. Daha kredi kartının tanımını, nasıl kullanılması gerektiğini bilmeyen tüketici ise sorgusuz sualsiz imzayı atıyor ve ne yazikki sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyor.

Kredi kartı borcu öğrenme konulu yazımızda bankaların telefon numalarını paylaşmıştık. Ancak bu yazıda kredi kartı borcunuzu öğrenmeniz konusunda bilmeniz gereken bir kaç noktayı daha paylaşmak isteriz.

Kredi kartımı aldım, dönem borcumu nasıl öğrenirim ?

kredi karti borcumu nasil ogrenebilirimKredi kartı başvurusu yaptığınız zaman size kartla beraber kredi kartınızın son kullanma tarihi, ekstre tarihi, son ödeme tarihi gibi bilgiler verilir. Eğer hiçbir ek sözleşme imzalamadıysanız, her ay hesap kesim tarihinde borcunuz hesaplanarak adresinize ekstreniz postalanır.

Ekstre bilgilerinizi incelediğinizde hangi günlerde nereden kaç liralık alışveriş yaptığınızı ve toplam ödemeniz gereken tutarı görürsünüz. Eğer ekstrede yer alan bütün borcu son ödeme tarihine kadaröderseniz, kullandığınız kredi tutarını ödemiş sayılırsınız ve kredi kartı borcunuza faiz işlemez. Eğer borcunuzun asgari ödeme tutarını öderseniz, kredi kartınızı kullanmaya devam edersiniz ancak borcunuzun ödemediğiniz kadarki kısmına yüklü bir faiz işler. Eğer borcunuzu hiç ödemezseniz banka tarafından hakkınızda yasal işlem başlatılır.

Kredi kartı anlık borcumu nasıl öğrenebilirim ?

Ancak diyelimki borcunuzu ekstreniz gelmeden takip etmek istiyorsunuz ya da eksteniz adresize ulaşmadığı için borcunuzu öğrenemediniz. Borcunuzu öğrenmek için başvurucağınız en kolay yol bankaların müşteri hizmet hatlarıdır. Bu numaraları aradığınızda karşınızı çıkan sesli yanıt sisteminde tuşlama yaparak veya müşteri temsilcilerine direk bağlanarak kredi kartı borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Kredi kartı borcunuzu öğrenmek bir diğer yöntem de bankaların internet şubeleri. Banka tarafından size verilen kullanıcı kullanıcı adı, hesap no ve şifreyi kullanarak internet şubesine giriş yaparak kredi kartı borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Ancak internet bankacılığı kullanabilmeniz için çoğunlukla ilgili bankada hesap açtırmanız ve bireysel müşteri sözleşmesi imzalamanız gerekiyor. Eğer bireysel müşteri değilseniz ilgili bankanın bir şubesine giderek sözleşme doldurabilir ve internet bankacılığı kullanmak için gerekli olan hesabın açılmasını talep edebilirsiniz.

Disiplin sizi borçlardan koruyabilir

Eğer bunları uygulamakta zorlanıyorsanız, internette “kredi kartı borcu öğrenme” diye arama yapmak yerine müşterisi olduğunuz bankanın şubesini her ay düzenli olarak ziyaret ederek borcunuzu öğrenmek istediğinizi talep edin. Unutmayınki borcunuzun tamamını zamanında ödemek, hem düzenli faiz işlemesi sonucu altında ezileceğiniz borçlar altında kalmanızı engelleyecek, hem de size gerek taksit gerek de ekstra puan kazandırarak avantajlı bir alışveriş imkanı sağlayacaktır.

“Kredi Kartı Borcumu Nasıl Öğrenebilirim ?” üzerine 2 yorum

Yorumlar kapalı.