web statistics

HalkCard Advantage KGS Kart Başvurusu Yapmadan Önce…


Sizlere daha önce “Halkbank Şehir Kart Çıkarıyor” başlıklı yazımızda bahsetmiş olduğumuz temassız kartı Halkbank, HalkCard Advantage KGS ismiyle pazara sundu.

HalkCard Advantage KGS, HalkCard Advantage’ın tüm özelliklerine sahip olmasının yanısıra, Türkiye genelindeki otoyollar ve boğaz köprüleri gişelerinden % 20 daha az ödeme yaparak geçiş imkanı sağlıyor.

HalkCard Advantage KGS hakkında detaylı bilgiye geçmeden önce Halkbank’ın bir süre önce HSBC Advantage ile gerçekleştirmiş olduğu işbirliğinden bahsetmekte fayda var. Halkbank da kredi kartında atılım yaparken, kendi markasını yaratmak yerine diğer markalarla işbirliğine giden bazı bankalar gibi diğer kredi kartı markalarından biriyle anlaşmayı tercih etti.

HalkCard Advantage Card sahipleri, standart özellik olarak Advantage üye işyerlerinde HSBC Advantage kart sahipleriyle aynı taksit ve puan avantajından faydalanabiliyorlar. Bu noktada dikkatimizi çeken standart paketin yanısıra Atatürk Havalimanı’nda bulunan Advantage Club Lounge ve Valet Parking ayrıcalıklı hizmetlerinden de yararlanma imkanı. Fortis World Card daha önce Yapı Kredi World card işbirliğine gitmiş olmasına rağmen, henüz Worldcard ile ortak veya kendi başına müşterilerine böyle bir hizmet sunabilmiş değil. Advantage sektördeki ilk taksitli sistemi destekleyen kart olması açısından sahip olduğu geniş üye işyeri ağı cazibesini yitirmeye başlamış olsa da hala büyük ölçüde devam ettirmekte. Bu da taksit ve puan avantajı açısından kart tercihlerini belirleyen tüketiciler için önemli bir kriter.

Advantage sisteminde bulunan Tatil Puan uygulamasının henüz HalkCard Advantage müşterilerinin kullanabileceği bir özellik olmaması bir dezavantaj. Zira HSBC Advantage Nakit Puanlar, Tatil Puan’a çevrilirken 4 kat daha değerli kullanılabiliyor.

Halkbank’ın web sitesinden edindiğimiz bilgiye göre Halkbank klasik kartları için ilk yıl 2 YTL, ikinci yıldan itibaren her yıl 5 YTL yıllık üyelik aidatı alıyor.

halkcardGelelim HalkCard Advantage KGS’ye… HalkCard Advantage KGS ve HalkCard Advantage Business KGS, otoyol ve köprülerden yapılan geçişlerde %20 indirim sağlıyor. Eğer temassız kartınızda aradığınız en önemli özellik, KGS ödemesiyse bu %20’lik indirim sizin için tercih sebebi olabilir. Ancak KGS dışında kartın temassız ödeme özelliğini kullanamıyorsunuz. Yani diğer PayPass kartlar gibi alışverişlerde bu kartın temassız kart özelliğini kullanarak ödeme yapamıyorsunuz. Advantage kredi kartı olarak kullanmak istiyorsanız HalkCard Advantage KGS’yi kredi kartı pos’undan geçirdikten sonra şifre girerek veya imza atarak klasik şekilde ödeme yapmanız gerekli. Standart bir kredi kartı olarak HalkCard Advantage KGS, HalkCard Advantage’ın diğer bütün özelliklerini taşıyor. Yani alışveriş, Advantage Nakitpuan, nakit avans çekebilme gibi özellikler bu kartta da mecvut.

Toparlamak gerekirse HalkCard Advantage KGS, otoyol ve köprü gişelerinde sağladığı %20 KGS indirimi ile aynı hizmeti sunan rakiplerinden önde gözüküyor. Ancak küçük tutarlardaki alışverişlerinizi ve taksi, dolmuş, motor gibi toplu taşıma harcamalarınızı temassız kredi kartı kullanarak gerçekleştirmek istiyorsanız diğer temassız kartlara yönelmeniz daha mantıklı gözüküyor.

“HalkCard Advantage KGS Kart Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine bir yorum

  1. 20 gün önce afyon şubesinden kredi kartı başvurusu yaptım olumlu yada olumsuz diye bir bilgi verilmedi bankanızın tarafıma bilgi vermesini istiyorum

Yorumlar kapalı.