web statistics

Yurtdışındaki İnternet Sitelerinden Kredi Kartı ile Alışveriş


Yurtdışına sık seyahat eden tüketicilerin kredi kartı kullanımı ile ilgili olarak kafalarında dolaşan bir soru da yurtdışında kredi kartı kartı kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler.

Yurtdışında kredi kartı kullanımı tecrübelerimiz Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Afrika ile sınırlı. Ancak yine de sizlerle paylaşabileceğimiz faydalı bilgiler olacağına inanıyoruz.

Yurtdışında kredi kartı kullanımı başlıklı yazı dizimizi 3 ana başlık altında toplayacağız. Bunlardan ilki olan yurtdışındaki online alışveriş sitelerinde kart kullanımı. Bu konuya bu yazımızda değineceğiz. Diğer başlıklarımız da yurtdışı seyahatlerde kart kullanımı ve kart kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar.

Tüm dünyada internet kullanımının bireyler arasında yaygınlaşması ve kredi kartı kullanımının artışı birbirine paralel oldu. Eğer gümrük problemini aşabiliyorsanız dünyanın her yerinden ürün veya hizmet alabilmek kadar keyifli bir tüketim yoktur. Kredi kartı ve sınır ötesi alışveriş beraberliği, dünya yüzündeki alışılmış ticaret anlayışını tamamen değiştirdi. Bankalar da online alışverişten kaynaklanan ciro artışı ile, konuyla ilgili sundukları hizmetleri geliştirmeye devam ettiler.

Yurtdışında ikamet eden alışveriş sitelerinden online olarak yaptığınız alışverişlerde kredi kartı kullanımı hayatınızı çok kolaylaştıracaktır. Alınacak malın veya hizmetin karşılığında, karşı tarafa paranın güvenli bir şekilde gönderimi ve paranın hesaba geçip geçmediğine dair teyitlerinin alımı, kredi kartı alt yapısı ile birkaç saniye süren online ve gerçek zamanlı bir provizyon işlemi sayesinde birkaç saniyeye indirgenmiştir.

internette kredi karti guvenligiYurtiçi ve yurdışı online alışverişlerde kredi kartınızı her kullandığınızda, kredi kartı bilgilerinizin alışverişe taraf olmayan üçüncü kişilerce ele geçirilerek daha sonra sizin kötü amaçlarla kullanma ihtimali sözkonusu. Ancak böyle bir olasılığı azaltmak için çok basit bir kaç önlem yeterli olacaktır :

Güvendiğiniz Markaları Tercih Edin

Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz bir markadan alışveriş yapmayın. İhtiyacınız olan veya almayı planladığınız ürünü alacağınız web sitesinden daha önceden alışveriş yapmadıysanız tedbirli olmakta fayda var.

Söz konusu sitede alışveriş yapmadan önce alışveriş yapmayı planladığınız siteyi tanıyın, bilgi sahibi olun. Önceden bir tanıdığınızın söz konusu sitede alışveriş yapıp yapmadığı, alışveriş yapma sıklığı, alışveriş yapıldıysa bu alışverişlerin nasıl sonuçlandığı, site hakkında olumlu ve olumsuz referansı olup olmadığını kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Referans konusunda ufak bir öneri; eğer olumlu veya olumsuz referans olarak paylaşılan deneyim sizin direkt olarak tanıdığınız birisinden değilse itibar göstermemelisiniz çünkü söz konusu deneyimin objektifliğini teyit etme imkanınız bulunmaz. Yine de Google’da bu site hakkında ufak bir araştırma yaparak blog’lardan ve forumlarda bu siteden daha önce alışveriş yapmış olanların yorumlarına ulaşabilirsiniz, bu da size bir fikir verecektir.

Belki biraz reklama girecek ama kişisel deneyim olarak eğer yurtdışından alışveriş yapacaksanız kitap, DVD ve benzer ürünlerde Amazon‘dan gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceğinizi belirtmek isteriz. İşlem güvenliği ve müşteri memnuniyeti açısından gerçekten çok ilerde hizmet vermekteler.

Sanal Kart Kullanın

İnternet üzerinden alışverişlerinde sanal kart kullanımı da bir başka güvenlik önlemi olarak öne çıkıyor. Sanal kart, kredi kartı ve internet bankacılığı hizmeti veren çoğu banka tarafından kredi kartınız olması durumunda ücretsiz verilen ek bir güvenlik hizmetidir. Ortalıkta fiziksel olarak bir kart bulunmaması nedeniyle cüzdanınız kaybolduğunda başkasının eline geçmesi gibi bir endişe taşımıyorsunuz. Sanal kartınızın limitini istediğiniz şekilde ve zamanda kendiniz belirleyebildiğiniz için, kullanım sonrası limit sıfırlanarak kart numarasının başkasının eline geçmesi halinde bile kullanım imkanı olmadığından oldukça güvenli. Limitin kullanıcı tarafından belirlenmesi nedeniyle özellikle yurtdışı işlemlerde limit belirlenirken, hesapladığınız limitin üzerinde %3’lük bir marj eklemeniz işlem sırasında sorun yaşamamanız açısından oldukça pratik olacaktır.

3D Secure’u Tercih Edin

İşlemlerinizi 3D Secure ile gerçekleşirmeyi tercih edin. Yurtdışı online alışverişlerde, alışveriş yapmak istediğiniz siteyi tanımıyor olsanız bile söz konusu site 3D Secure’u destekliyorsa, gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz. Zira bu projenin sponsorları Visa ve Mastercard, harcama itirazları ile ilgili başvurularda 3D Secure işlemleri destekleyen kredi kartı sahibi tüketicileri bariz bir şekilde desteklemektedirler. 3D Secure ile gerçekleştirilen işlemlerin süreleri diğer online provizyonlara nispetle biraz daha uzun sürse de işlemin güvenliği açısından en üst seviyededir.

“Yurtdışındaki İnternet Sitelerinden Kredi Kartı ile Alışveriş” üzerine bir yorum

  1. Merhaba, bende Amerikadan alisveris icin tecrubemi paylasmak istedim. US disina shipping yapmayan alisveris sitelerinden alisveris yapabilmeyi saglayan VIAdress.com adli bir site kesfettim. Benzerlerine gore hizmeti cok iyi, fiyatlari da. Size bir US adresi veriyor. Sonra da oraya kargonlana urunu size yolluyor. 15-20 gun beklemeniz gerekmiyor. Bir kac gunde elinize ulasiyor. Ebay alisverisleri icinde gecerli. Tavsiye ederim sizde bir inceleyin…

Yorumlar kapalı.