web statistics

Garanti Bankası Kredi Kartıyla Alışveriş Cirosunda Sektör Lideri


Garanti Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, Garanti Bankası’nın Türkiye’de 6 milyon adet kredi kartına ulaştığı ve Bankalar Arası Kart Merkezi‘nin yayınladığı rapora göre kredi kartı ve bana kartıyla alışveriş cirosunda pazar lideri olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada şu bilgiler yer alıyor : Garanti Bankası 8 farklı ticari kart markasıyla hizmet veriyor. Acquiring ciro bazında Garanti, %23’lük pazar payıyla POS‘ları en çok tercih edilen banka konumunda (en çok kullanılan kredi kartı anketimizde de Bonus kart payı %22 çıkmıştı). Toplam 312,000 POS terminaliyle en geniş üye işyeri ağına sahip. Yurtdışı cirosunda da %35.9 ile sektör lideri.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, kredi ve banka kartı alışveriş cirosunda lider durumda olduklarını belirterek, “Altı milyon plastik kredi kartı sayısına ulaşan ilk banka olarak, ParaCard adını verdiğimiz 4.5 milyon adet banka kartıyla, alışveriş cirosu baz alındığında yüzde 24.9’luk pazar payıyla lideriz. Avrupa ile karşılaştırıldığında çok küçük olan banka kartı pazarında, gidilecek daha çok yol olduğuna inanıyoruz. Odağımızı hiçbir zaman değiştirmeden, pazarı büyüterek sektördeki yerimizi korumayı hedefliyoruz” dedi.