web statistics

Fortis World Sözünüze Fırsat Puan’a Başvurmadan Önce..


Okuyucularımızdan birinin sorusu üzerine Fortis World Card’ın Sözünüze Fırsat Puan Kampanyası‘nı incelemeye karar verdik. Okurumuzdan gelen soru şu şekilde :

Sn. site yöneticileri, öncelikle siteniz çok yararlı, hiçbir yerde bulamayacağımız bilgiler içeriyor. böyle bir hizmet verdiğiniz için teşekkürler… benim size bir sorum olacak. fortis ideal kartın yeni başlattığı “sözünüze fırsat puan” kampanyası var. bu kampanyaya göre aylık mesela 5.000 YTL harcama sözü verirsek bir kereye mahsus kartımıza 3.000 YTL puan yüklenecek. ilk bakışta çok avantajlı bir kampanya gibi görünüyor. örneğin denizbank bonus kartla ayda 5.000 YTL harcama sözü verirsek kartımıza sadece 500 YTL bonus yükleniyor. Aynı şekilde garanti bonus ile ayda 2.000 YTL harcama sözü verirsek 200 YTL bonus yükleniyor. fortis ideal kartın sitesinde çok da doyurucu bilgiler yok. bu kampanya hakkında ayrıntılı bilgi vermenizi ve avantajlı olup olmadığını açıklamanızı rica ederim.

Öncelikle bu tür kampanyalara karşı genelde şüphe ile yaklaştığımızı söylemekte fayda görüyoruz. Bu tür ürünlere bazen yeterince yakından baktığımızda, ürünlerin tasarlanırken tüketicin lehine olmadığını farkediyoruz. Ancak tüm tüzel kişilikler gibi bankalar ve kredi kartı şirketleri de kar amacı güden tüzel kişilikler oldukları için, farklı davranmalarını beklemek çok da mantıklı olmuyor.

Fortis & Yapı Kredi ile işbirliği sonucu ortaya çıkan Fortis World kredi kartı ile 12 ay boyunca asgari harcama sözü veren müşterilerine, taahhütleri karşılığı World Puanları peşinen yatırıyor.

Fortis Sözünüze Fırsat Puan Kampanyası taahhüt ve puan tutarları tablosunu aşağıda görebilirsiniz :

Taahhüt( YTL) >Yıllık puan tutarı (YTL)
250 > 150
500 > 300
750 > 450
1.000 > 600
1.500 > 900
2.000 > 1.200
2.000 > 1.200
3.000 > 1.800
4.000 > 2.400
5.000 > 3.000

Bu tablodan bakınca gerçekten faydalı bir anlaşma olarak gözüküyor. 250 YTL’lik aylık harcama karşılığı 150 YTL karşılığı World Puanı peşin alıp, istediğiniz üye işyerinde kullanıp ihtiyacınızı bedavaya alabilirsiniz.

Fortis bu kampanyasının tasarımını basit tutmuş. Kampanyaya katılmak için gerekli önşartlar ile başlarsak; asgari 417 YTL kredi kartı limitiniz varsa ve son 3 dönem kredi kartı borcu ödemeleriniz 2 ve üzeri gecikmeye girmemişse bu kampanyaya katılabiliyorsunuz.

Aslında yukarı paragraftaki detay, merak edenler için Fortis’in kredi politikaları hakkında da biraz ipucu veriyor. Buna göre kredi kartı ekstre bakiyenizi bir ayı geçirmediğiniz sürece geciktirebilirsiniz. Bu sizi Fortis’in kredi polikaları gözünde sorunlu bir müşteri olarak göstermez, çünkü bankaya faiz geliri kazandırıyorsunuz. Öte yandan iki son ödeme tarihini ödeme yapmadan veya asgari tutarın altında ödeme yaparak geçirmeniz durumunda bankanın sizin ile ilişkisini gözden geçirmeye başladığı rahatlıkla izlenebiliyor.

Kampanya ile ilgili detaylara geri dönersek, Fortis geri ödememe riskini kontrol altında tutmak için kredi kartı limitinin %60’ını taahhüt için üst limit olarak belirlemiş.

sozunuze firsat kampanyasiBuraya kadar açıklanan bilgiler ışığında yorumumuzu yapmak gerekirse; kendine mütevazi hedefler belirlemiş olan mevcut inaktif Fortis World Card sahibi müşteriler için güzel bir fırsat. Birden fazla kart sahibi iseniz, kullanıma ara vermeyi veya kapattırmayı düşündüğünüz kredi kartlarındaki harcamaları kesip Fortis World Card’a geçiş yaparak taahhütü kolaylıkla tutturulabilirsiniz.

Ancak kredi kartı harcama taahhüdü kampanyalarına katılmak atla deve olmasa da kampanya süresince asgari dikkat ister. Sözünüze Fırsat Puan Kampanyası’na başvurmak için karar vermeden önce dikkat edilmesi gerektiğine inandığımız bazı konular var :

  • Kredi kartı harcama taahhütlü kampanyalarda toplam kredi kartı harcamalarınızı kampanyada kullandığınız kartta konsolide etmek yerine, her iki kartın harcamalarını arttırırsanız bir anda kendinizi kredi kartına faiz öderken bulabilirsiniz.
  • Ekstre sözünüze karşı teklif edilen avantajlı puanların başınızı döndürmesine izin vermeyin. Sonuçta bu puanları sadece üye işyerlerinde harcayabilirsiniz.
  • Kararınızı vermeden önce kazandığınız ekstra puan ile ne yapmak istediğinize dair bir fikriniz olsun ve bu yapmak istediğinizi sahip olduğunuz kredi kartının üye işyerlerinden temin edip edemeyeceğinizden emin olun.
  • Kampanya, kredi kartı ekstre bakiyenizi bir süre için taksitlendirmeyi düşünüyorsanız faydalı olabilir ancak unutmayın ki ekstre bakiyenizi 12 aya kadar taksitlendirmeyi düşünüyorsanız zaten büyük ihtimalle kredi kartı kullanımına son vermeniz daha mantıklı bir davranış olacaktır. Uzun vadede bankanın size aktardığı kaynaktan çok daha fazlasını bankaya faiz olarak geri aktarıyor olacaksınız.
  • Kampanya ne kadar avantajlı olursa olsun harcama taahhüdü konusunda tercihinizi belirlerken öncelikle (eğer kredi kartı borcunuzu taksitlendirmiyorsanız) aylık ortalama kredi kartı harcamalarınızın toplamını tespit etmeniz gerekir. Gireceğiniz ekstre taahhüdü hiçbir zaman bu tutarın %60’ını aşmamalı. Aylık ortalama kredi kartı harcamalarınızı arttırmadan ve hiç zorlanmadan kampanyayı tamamlayabilirsiniz.
  • Harcama sözünü yerine getirememeniz durumunda aylık % 2.5’lik bir faiz oranı ile kredi almış gibi bir maliyet ile karşılaşacağınızı unutmayın.Kampanya sayfasında geçen ilgili metni aynen paylaşıyoruz : “Harcama sözünü yerine getiremediğiniz her bir dönem için “hediye dönem bedeli” + “toplam puan bedelinin %2,5’i kadar hizmet bedeli” bir sonraki ekstrenize borç olarak yansıtılır.”. Eğer ödemelerinde sorun yaşamayan bir Fortis müşterisiyseniz ve kendinize hedef koyduğunuz puanı gerektiren taahhüdü yerine getirmekte zorlanacağınızı düşünüyorsanız, en yakın Fortis şubesine başvurup 1 sene vadeli bir nakit kredi alın (yıllık 1.89) ve onu bir ihtiyacınızda kullanın. Bu yöntem daha hesaplı olacaktır.

Aslına bakarsanız taahhüdünüzü yerine getiremezseniz bu kampanya, Finansbank tarafından çıkartılan Sözünüze Sıfır Faizli Kredi Kampanyası ile aşağı yukarı aynı maliyetlere ulaşıyor. Fortis’in kampanyasının tek avantajı web sitesinde yayınladıkları hedefler karşılığındaki önerilen puanların daha mütevazi olması. Dolayısıyla bu kampanyayı kazasız belasız tamamlama ihtimaliniz daha yüksek. Bir başka deyişle Fortis’te bu ürünü tasarlayanlar ile Finansbank’ta Sözünüze Sıfır Faizli Kredi ürününü tasarlayanlar arasında tek fark iyi niyet…

Genel olarak bu kampanyanın kredi kartını kullanmasını bilen ve kredi kartını bir kredi aracı olarak değil, ödeme aracı olarak kullanan müşterilerin yararına olduğunu düşünüyoruz. Ancak bir Fortis Worldcard sahibi değilseniz ve bu kampanya sizi kart sahibi olmak için cezbediyorsa, öncelikle “Fortis Worldcard Başvusu Yapmadan Önce” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

“Fortis World Sözünüze Fırsat Puan’a Başvurmadan Önce..” üzerine 2 yorum

  1. internet sitesine baktım böyle bir kampanya gözükmüyor. süresi dolmuş herhalde…

  2. fortisin bu kampanyasına katıldım zaten aylık ödemelerim ticaretleuğraştığım için 5 6 bin ytl civarı şu anda bu yazıyıda bu kampanya ile aldığım laptop umla (2250 ytl )yazıyorum. bu tür kampanyalar akkıllı kullanıcılar için bir fırsat olduğunu düşünüyorum

Yorumlar kapalı.