web statistics

Turkcell Mobil Cüzdan’ın dünü, bugünü ve geleceği


Turkcell Cüzdan’a ilk etapta Akbank, Garanti Bankası kartları ile Denizbank ve Yapı Kredi ve İş Bankası’nın  Mastercard / Maestro logolu temassız kartları eklenebiliyor. TİM’lerde satılan Cep-T Paracard veya Cep-T Neo ön ödemeli kartlarını da Cüzdan’a tanımlayarak kullanmak mümkün. Üstelik servisin en güzel taraflarından biri de akıllı telefon şartı olmaması. Tüm telefonlarla uyumlu olan Turkcell Cüzdan akıllı telefonlarda Turkcell Cüzdan mobil uygulaması üzerinden, diğer telefonlarda SİM kartta bulunan Turkcell Menü üzerinden kullanılabiliyor. Turkcell Cüzdan ile yapılan para transferlerinde ve fatura ödemelerinde işlem  ücreti yapılan karta ya da hesaba yansıtılıyor. Bunlar dışındaki işlemlerden masraf ya da başka bir ücret alınmıyor.

6. Turkcell Teknoloji Zirvesi’ndeki takip ettiğimiz  paneller, bize para transferinin sadece kartlı ödeme sistemleriyle sınırlı olmadığını ve  Garanti Cepbank altyapısını kullanarak cep telefonlarına da para göndermenin mümkün olduğunu düşündürdü. Bu doğruysa, kartlar arası fon transferi için kısıtlar nedir?

Evet, Turkcell Cüzdan’la hesap numarasına gerek kalmadan istenilen kişinin cep telefonu numarasına 7/24 para göndermek mümkün. Turkcell Cüzdan finansal işlem özelliğini destekleyen Akbank ve Garanti Bankası kartlarıyla ya da Turkcell İletişim Merkezleri’nden satın alabileceğiniz Cep-T Neo ve Cep-T Paracard ön ödemeli kartlarınızla ya da GarantiParam’I kullanarak bir cep telefonu numarasına para gönderebilirsiniz.  Alıcının gönderim yaptığı bankanın bir kartının Turkcell Cüzdan’ına tanımlı olması durumunda para bu karta yatıyor; böylece kartı  kullanarak transfer edilen parayı istediğiniz şekilde kullanmanız mümkün oluyor. Farklı bankalar arası para transferi  ise teknolojimiz aslında bugünden hazır.

7. Para transferinde tarafların sadece bir tanesinin Turkcell Cüzdan sahibi olması yeterli mi?

 Evet. Bir Turkcell Cüzdan kullanıcısı, dilediği cep telefonu numarasına kendi belirlediği miktarda para gönderebilir. Para transferi yapılan kişi Turkcell Cüzdan kullanıcısı olmasa da kendisine paranın gönderildiği bankanın enyakın ATM’sinden  cep telefonuna gönderilen parayı çekebilir.

8. Eğer yeterliyse Turkcell Mobil Cüzdan sahibi bir tüketici yine Mastercard logolu yabancı bir kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartlara para gönderebiliyor mu? Gönderebilecek mi?

Şu anda yurtdışına para gönderim seçeneği desteklemiyor ancak önümüzdeki dönemde üzerinde çalıştığımız konulardan biri de bu olacak.

9. Para transferlerinde ne gibi maliyetler var? Kredi kartından para çekiminde bir ücret olduğunu biliyoruz, bunun dışında havale / EFT masrafı gibi bir masraf söz konusu mu?

Turkcell Cüzdan üzerinden kredi kartlarınızla yapacağınız para transferleri için 4,99 TL; ön ödemeli kartlarınız (Cep-T Paracard / Cep-T Neo), banka kartlarınız veya GarantiParam’dan yapacağınız transferler için ise 2,99 TL ücret ödersiniz. Ücretler gönderimi yaptığınız karttan / hesaptan düşer.Turkcell Cüzdan ile bir cep telefonu numarasına TL yükleme işlemi ise ücretsizdir.

10. Turkcell Mobil Cüzdan’la ilgili bir başka dikkatimiz çeken özellik de,  fırsat sitelerinden uygulama üzerinden fırsat satın alma imkanıydı. Bu özellik hakkında mevcut durum ve gelecek için biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Alışveriş ve e-ticarette yepyeni bir dönemin kapılarını açan Turkcell Cüzdan markalar için de müşterilerine önemli fırsatlar sunabilecekleri yenilikçi bir ticaret platformu. Kullanım kolaylığı ve güvenlik özelliklerinin yanı sıra turkcell Cüzdan’ın bir başka önemli özelliği de sahibini ‘tanıyor’ olması. Turkcell Cüzdan’ın kişiye özel alışveriş fırsatları özelliği sayesinde Turkcell’lilere sadece ilgi alanlarına giren alışveriş fırsatlarını sunuyor ve cepten kolayca bu fırsatlardan yararlanabilmelerini sağlıyoruz. Lokasyon tabanlı alışveriş fırsatları ve Turkcell Cüzdan kullanıcılarına özel fırsatlar ile önümüzdeki dönemde bu alanda çok sayıda yenilik görebileceğinizi söyleyebilirim.

« Önceki bölüm için tıklayın