web statistics

Hurda Araçlara Vergi İndirimi mi Geliyor ?


Herkes 15 haziran sonrasında ÖTV indirimlerinin devam edip etmeyeceğini merak ederken ekonomi kulislerinde otomotiv satışlarını desteklemeye yönelik olarak ÖTV indirimi yerine hurda araç indiriminin düşünüldüğü konuşuluyor. Reuters’in bugün geçtiği bu habere göre, hükümetin küresel krizin etkilerini azaltmak ve iç tüketimi canlandırmak için otomotiv, beyaz ve elektronik eşyalar başta olmak üzere bazı ürünler için Mart ayı ortasında Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi oranlarında yaptığı 3 aylık indirimin sonuna yaklaşılırken, ekonomi yönetimi otomotiv sektöründe hurda araçlara yönelik vergi indirimi üzerinde değerlendirme yapıyormuş.

Bir ekonomi yetkilisi, hükümetin vergi indirimlerinde atılacak adıma yönelik değerlendirmelerinin sürdüğünü, ekonomi yönetiminin uygulamanın sonuçlarına ilişkin analizler hazırladığını kaydederek, “Pazartesi gününe kadar atılacak adımlara yönelik kararnameler tamamlanır. Kesin karar verilmiş olmamakla birlikte hurda araçlarda bir indirim uygulaması gündeme gelebilir, ancak geçen seferki gibi bir adım atılması beklenmemeli” demiş.

hurda aracSonuç ne olursa olsun hurda indirimi ile ilgili bir karar verilecekse bir an önce verilmesi gerekiyor. Aksi taktirde yaratılan beklenti artık ÖTV indirimi ile desteklenmeyen satışları sıfır noktasına kadar düşürebilir. Oysa amaç burada kazanılacak ivmeyi ekonomiye yaymak olduğundan, kararların kesin ve süratli bir şekilde beklentiler fiyatlanmadan alınması gerekiyor.