web statistics

Akıllara zarar 5 bankacılık ücreti


Banka müşterilerinin en hassas olduğu masraflar, hesap işletim ücreti ve kredi kartı yıllık ücretidir. Her ne kadar bankalar bu ücretler için mantıklı sayılabilecek sebepler sunsalar da, BDDK’nın müdahalesiyle artık kart ücreti olmayan bir kredi kartını müşterilere sunmak zorundalar. Hesap işletim ücretinin de kaldırılacağı dedikodusu dolaşıyor.

Bu ücretler neredeyse tüm bankalarda standat olarak alınıyor ve müşteriler de bunlara artık fazlasıyla aşinalar. Ancak banka özelinde alınan öyle ücretler var ki resmen “yok artık” dedirtiyor. İşte bu masraflardan en çok öne çıkan 5 tanesini sizler için sıraladık:

1. Finansbank – Kiralık kasa yoğun ziyaret masrafı

finansbank kiralik kasa

Eğer Finansbank’a yıllık 200 ila 300 lira arası bir para ödeyip, değerli eşyalarınızı koymak için şubenizde bir kasa kiraladıysanız size bir uyarımız var: Aynı ay içerisinde üçten fazla yapılan her kiralık kasa ziyareti için 35 TL ödemek zorundasınız !

(Güncelleme: Kiralık kasa ziyaretinden alınan ücret, BDDK’nın 21 Ağustos 2014 tarihli düzenlemesiyle yasaklanıyor.)

2. Yapı Kredi – Farklı şehirden hesaba para yatırma

yapikredi sube

Eğer farklı bir şehirdeki Yapı Kredi şubesinden kendi hesabınıza para yatırmak istiyorsanız asgari 30 TL ödemeye hazır olun.

(Güncelleme: Kendi hesabına para yatırma ücreti, BDDK’nın 21 Ağustos 2014 tarihli düzenlemesiyle yasaklanıyor.)

3. Akbank – Sanal Kart ücreti

axess sanal card

Akbank’a kredi kartı için ödediğiniz yıllık ücret yetmiyormuş gibi, elle tutulur olmayan bir sanal kart için de 2.5 TL‘yi gözden çıkarın.

(Güncelleme: Sanal karttan ücret almak, BDDK’nın 21 Ağustos 2014 tarihli düzenlemesiyle yasaklanıyor.)

4. ING Bank – Geç(!) saatte hesaba para yatırma

ingbank sube

ING Bank şubenize giderek hesabınıza para yatırmak için sabah saatlerini tercih etmenizi öneririz, zira saat 14.30’dan sonra şubede hesabınıza para yatırmak asgari 10 TL !

(Güncelleme: Kendi hesabına para yatırma ücreti, BDDK’nın 21 Ağustos 2014 tarihli düzenlemesiyle yasaklanıyor.)

5. Garanti, TEB, Yapı Kredi – ATM’den kartla başkasının hesabına para yatırma

garanti atm

ATM’den yapılan kartsız işlemlerden para alınması neredeyse tüm banklarda standart. Ancak Garanti, TEB ve Yapı Kredi; ATM kartınızla da olsa başkasının hesabına para yatırmanız halinde sizden 4 TL alıyor.