web statistics

2013 Kurban Bayramı’nda hesap kesim tarihlerine ne olur?


Birçoğumuz kurban bayramı tatili havasına girdi bile. Şehir dışına,tatile, akraba ziyaretine veya memlekete  gidecekler biletlerini aldılar, otel rezervasyonlarını yaptılar. Geri sayım başladı.

2013, dini bayramlara baktığınızda bol tatille geçen bir yıl oldu diyebiliriz. Böyle uzun süreli tatillerde tüketicilerin göz ardı ettiği veya merak ettiği bir konu da, resmi tatil günlerine denk gelen kredi kartı, KMH gibi ürünlerin hesap kesim tarihlerinin ne olacağı.

Hesap kesim tarihleri eğer Ekim ayının 15, 16, 17 ve 18’ine denk geliyorsa büyük ihtimalle bir önceki çalışma gününe veya cumartesiye kadar geri çekilecektir.

hesap kesim tarihiNormal şartlar altında ayın 15’inden sonra maaşlarını alan devlet memurları tarafından tercih edilen bu tarihler sıkıntı yaratabilirdi, ancak memur maaşlarının bayram öncesi yatırılması nedeniyle çok büyük bir sorun yaşanmayacaktır, zira hesap kesim tarihi bayram tatili öncesine çekilse bile, en erken ödeme tarihi yine 21 Ekim 2013 olacaktır. Bu tarihe adet olarak çok fazla son ödeme tarihi denk geleceğinden, nakit planlamasını önceden yapmayanlar zorlanabilir.

Bu arada bayramı nerede geçirecek olursanız olun, nakit ihtiyaçlarınız için belli bir tutar parayı bayram öncesi yanınızda bulundurmakta fayda var. Tatil ve bayramlarda açık banka şubesi arayanlar ise bu yazımıza göz atabilirler.