web statistics

Sigorta poliçesi profesyonel acentelerden alınır


Kariyerine sigortacılıkla başladıktan sonra uzun yıllar kredi kartları ve alternatif kanallar üzerinde çalışmış biri olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, sigortanın bankaların çağrı merkezinden değil profesyonel sigorta acentelerinden yaptırılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu söylerken sigorta hizmetlerinde uzmanlaşmış sigortam.net gibi alternatif dağıtım kanalları üzerinden faaliyet gösteren oluşumları da profesyonel sigorta acentelerinden saydığımı belirtmek isterim.

Öncelikle sigortanın ne olduğuna kısaca değineyim: Sigorta en basit tanımıyla, kişinin kendi yaşamında gördüğü risklerin gerçekleşmesi durumunda oluşacak kaybın mali açından ödediği prim oranında teminat altına almasıdır. Arabanızı, evinizi, hayatınızı, iş güvenliğinizi, sağlığınızı, cep telefonunuzu, bilgisayarınızı sigortalatabilirsiniz. Bu unsurlarda belirlediğiniz ve teminat altına aldığınız riskler gerçekleştiğinde, kaybınız maddi olarak karşılanır.

Bankalardan aldığınız sigorta özel ihtiyaçları karşılamaz

Sigorta bedelini alınan teminatlar belirler. Teminatlar ise kişiye göre farklılık gösterir. En çok satılan sigorta poliçelerinden olan kaskodan örnek verirsek ihtiyarı mali mesuliyet (İMM) diye bir teminat vardır. Trafik sigortasının İMM teminatını aşan tutarı teminat altına alırsınız. Eğer yeni trafiğe çıkmış bir sürücüyseniz, bu teminatı standart kasko paketinde sunulan teminattan fazla kullanmanız yerinde olacaktır, zira acemi bir sürücü olarak pahalı bir arabaya hasar verirseniz, kasko ve trafik teminatını aşan tutarı cebinizden ödemeniz gerekebilir.

Bir banka çağrı merkezi veya şube çalışanından alacağınız sigorta poliçesi bu tür ince detayları göz önüne alınarak hazırlanmadığından, sigortanızın teminatları ihtiyaçlarınıza göre alınmadığı için oluşabilecek hasarı cepten ödemek zorunda kalabilirsiniz. İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız ve vale park hizmetlerini kullanıyorsanız, kasko teminatınıza anahtarla çalınma riskini eklemek de yaşam tarzınıza göre almanız gereken bir teminat olabilir.

Bankadan alınan sigortada hasar takibi

konut sigortasiSigorta satın almasında üç kritik nokta vardır. Ürün, teminat seçimi, prim ödemesi ve hasar. Ürün ve teminat seçimiyle ilgili detaylara yukarıda değindik. Kartlı ödeme sistemlerinin hayatımızda yaygınlaşması prim ödemeleri konusunda önemli bir mesafe kaydetti. Sigortanızı bankadan alın veya almayın, günümüzde birçok tüketici prim ödemelerini kredi kartları aracılığıyla otomatik olarak yaptırıyor. Bu bakımdan bir fark göremesek de hasarın gerçekleşmesi konusu oldukça kritik.

Sigorta elle tutulabilir bir ürün değildir. Paranıza karşılık belirlenen riskin gerçekleşmesi durumunda kaybınızın mali olarak karşılanacağına dair vaat satın alırsınız. Riskin gerçekleşmesi sonrasında yaşanan hasar deneyimi ise satın aldığınız ürün ve hizmete dair müşteri deneyiminde belirleyicidir.

Hasar ihbarı sırasında yapılması gerekenler, anlaşmalı tamirhaneler konusunda güncel bilgiler, hasar dosyanızın durumu, eksper bilgisi hakkında profesyonel bir sigorta acentesi size kapsamlı destek verirken; bankadan aldığınız poliçelerde bu detaylar hakkında bilgi almak istediğinizde sizi şirketlerin hasar servislerine yönlendirirler.

Poliçenizle ilgili bir sorun yaşadığınızda, banka çalışanları çok sık iş veya pozisyon değiştirdikleri için size poliçeyi satan kişiyi bulup hesap sormanız, adını bilseniz (not almış olsanız) bile çoğu zaman mümkün olmaz. Ancak profesyonel sigorta acenteleri tacir oldukları için izlerini bulup hakkınızı aramanız, hesap sormanız, ana şirket aracılığıyla yaptırımlarda bulunmanız mümkündür.

Yanlış sigorta sokağa atılmış paradır

Bankalar tarafından satılan sigortalar arasında özellikle işsizlik sigortalarına dikkat çekmek isteriz. Bu sigortalar risk gerçekleşse bile genel şartları itibariyle tazminat almanız çok mümkün olmayan sigortalardır.

İşsizlik sigortası, bankaların kredi kartı müşterilerine en sık satmaya çalıştığı poliçelerin başında geliyor. Kredi kartı harcamanızı, kredi ödemenizi, maaşınızı işsiz kalmanız durumunda teminat altına almayı vaat ederler.

İlk bakışta çok avantajlı bir ürün gibi gelse de özel işsizlik sigortası genel şartlarına bakıldığında bu ürünün devletin ücretliden düzenli olarak kesinti yaptığı İŞKUR işsizlik sigortasına tamamlayıcı bir ürün olarak tasarlandığını görebilirsiniz. Yani işsiz kalmanız durumunda işsizlik maaşı talebinde bulunamıyorsanız, özel işsizlik sigortası tazminat talebiniz de kabul edilmeyecektir.

Pratik ve basit bir şekilde anlatmak gerekirse bir çalışan kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı konularında çalıştığı firmayla yollarını mutabakata varmadan ayırması durumunda, İŞKUR’dan işsizlik tazminatı alabileceğinden, bu gibi durumların dışında eğer firma özel bir düzenleme yapmıyorsa özel işsizlik sigortasından da faydalanamayacaktır.

Zorunlu sigortalar istisna

Bankalar ve çağrı merkezleri aracılığıyla alabileceğiniz yasal olarak yaptırılması zorunlu olan sigortalar (DASK ve Trafik) ve seyahat sigortaları bir istisnadır. Bunların verdiği teminat ve primlerin bir standardı vardır ve çok fark etmeyeceğinden vakit kazanmak adına size en yakın şubeden yaptırabilirsiniz.

Bankalar sahip oldukları büyük müşteri tabanına, çağrı merkezi ve şube altyapılarını kullanarak sigorta gibi komisyonla çalıştıkları ürünleri satmayı çok severler. Öyle ki bankacıyım diye geçinip hayatında bir kez bile bankacılık ürünü satmamış veya destek vermemiş banka çağrı merkezi sayısı hiç de az değildir. Ancak sigorta sektöründe müşteri deneyimini yüksek tutmak istiyorsanız, bu bankaların sigorta poliçelerini almak için çok doğru bir yer olduğu söylenemez.