web statistics

Finansbank’tan 25 TL ParaPuan ödüllü POSPara kampanyası


Son günlerde Enpara.com reklamlarıyla çok sık karşınıza çıkan Finansbank’ın CardFinans Nakit müşterileri için düzenlediği POSPara kampanyası dikkatimizi çekti. Kampanya kapsamında 30 Kasım 2012 tarihine kadar CardFinans Nakit’le POSPara hizmeti sunan üye isyerlerinden farklı günlerde en az 10 TL ve katları şeklinde toplam 100 TL’ye kadar 3 adet POSPara işlemi yapan bireysel müşteriler, 25 TL ParaPuan kazanma fırsatı elde ediyor.

POSPara nedir ?

Yazılarımız takip edenler hatırlayacaktır; POSPara, sisteme dahil olan işyerlerinde bulunan POS cihazları üzerinden banka kartlarıyla nakit çekilebilmesine imkan veriyor. Uygulamanın teorik olarak sektör kısıtı olmadığı iddia edilse de, sisteme dahil üye işyerleri şu anda Carrefour SA, Carrefour SA Express, Kiler, Real ve Dia Sa gibi market zincirleri ve D&R mağazaları.

POSPara uygulaması VISA Electron veya Maestro (Mastercard) banka kartlarıyla en az 10 TL’lik alışverişlerde 100 TL’ye kadar nakit çekme imkanı veriyor. Şu an için kampanya sahibi Finansbank dahil bir çok banka bu işlem için ekstra bir yansıtmıyor olsa da, bankalar bu kanaldan yapılan işlemler için komisyon 31 Ocak 2012 tarihinden itibariyle ücret yansıtabilmekte serbestler.

POSPara nasıl çalışıyor?

Banka kartı POS’a takılarak normal bir banka kartı satış işlemi başlatılıyor. Cihazda POSPara işlemi destekleniyorsa POS ekranına “POSPara işlemi yapmak ister misiniz?” mesajı çıkıyor. Para çekilmek isteniyorsa kasadaki görevliye önceden söylenmesinde fayda var, zira “Evet” tuşlanarak çekilmek istenen tutarın girilmesi gerekiyor. Ardından kart sahibi tarafından banka kartına ait şifre girilerek işlem onaylanıyor. POS üzerinde onaylanan işlem ile satış tutarı ve nakit tutarını ayrı olarak gösteren tek bir slip üretilip, çekilen tutar müşteriye elden teslim ediliyor.

POSPara, alışveriş esnasında nakit ihtiyacının karşılanması ve ATM’lerin bulunmadığı ya da az olduğu alanlarda da nakit çekimini kolaylaştırması açısından önemli bir hizmet. Özellikle başka ATM kullanımında para çekim işlemlerinin ücretli olduğunu düşünürseniz, ucuz olması açısından güzel bir alternatif.

Eğer banka kartınıza bir kredili mevduat hesabı (KMH) tanımlıysa; banka hesabında yeterli nakit olmadığı takdirde, POSPara talebi hesaptan karşılanıyor. Bu durumda KMH kullanımı için mevcut nakit çekim faiz/ücretlendirmesi geçerliliğini korusa da (dedik ya çoğu banka hala ücret almıyor), KMH kullanımından kaynaklanan faiz ve ücretler hesabınıza yansıtılır.

CardFinans Nakit POSPara kampanya şartları

finansbank pospara kampanyasiPOSPara uygulamasının tabiatı gereği kampanyada minimum 10 TL alışveriş yapılması gerekiyor ve 10 TL ve katları olmak üzere tam 100 TL’ye kadar nakit çekilebiliyor.

Kampanya müşteri bazında, yani bir müşteri kampanya kapsamında sahip olduğu birden fazla banka kartını kullansa dahi, kampanyadan 1 kez faydalanabiliyor ve en fazla 25 TL değerinde ParaPuan kazanabiliyor.

Kampanya bireysel müşterilere kişişel kullanım için kurgulanmış. Dolayısıyla Finansbank, bireysel banka kartının ticari amaçlı kullanımını tespit etmesi durumunda, kişileri kampanyadan hariç tutma ve varsa bu kullanımdan kazanılan ParaPuan’ları geri alma hakkını saklı tutuyor.

Vadesiz hesaba KMH limitinin bağlı olduğu durumlarda; KMH‘dan çekim yapılan işlemler kampanyaya dahil ediliyor. Yurtdışında benzer hizmetler sunan üye işyerlerinden yapılan işlemler ve ParaPuan ile yapılan işlemler kampanyaya kapsamına girmiyor.

Kampanyadan kazanılacak ParaPuan ödülleri 5 Aralık 2012 Çarşamba günü kampanyaya katılınılan banka kartlardan birine yükleniyor.