web statistics

ING Bank’tan Acun destekli ihtiyaç kredisi kampanyası


Ekim ayı, ihtiyaç kredileri kampanyaları açısından önemli bir ay. Özellikle Kurban Bayramı’na özel ihtiyaç kredisi kampanyalarına dair reklamlar karşımıza çıkmaya başladı bile. Bayramlık kredi kampanyasının yanı sıra, ING Bank‘ın Türk televizyonlarının fenomen olmuş yapımcısı Acun Ilıcalı‘yı kullandığı ihtiyaç kredisi kampanyası dikkatimizi çekti.

“Acun Ilıcalı bu teklife “Evet” diyor!” sloganı ile müşterilere duyurulan bu ihtiyaç kredisi kampanyasında, tüketiciler tarafından en çok tercih edilen ihtiyaç kredisi tutarı olan 5.000 TL tercih edilmiş ve  dosya masrafı 199 TL yerine 9 TL‘ye indirilmiş. Kampanya artan ödemeli bir ihtiyaç kredisi kampanyası.  Tercih ettiğiniz vadeye göre kredi taksitleri 69 TL’den başlayıp her ay %33 oranında artıyor. Kampanya vadesinde minimum 24, maksimum 60 ay vade mümkün. Faiz oranı aylık %1.1,  yıllık maliyet oranı %16.49 ve son başvuru tarihi 5 Ekim 2012.

Vakıfbank’la sözleşme sona erdi

Acun Ilicali ING kredi kampanyasiGeçen yıl Vakıfbank ile “reklam yüzü” anlaşması yapan Acun Ilıcalı, prodüksyonlarından biri olan Survivor’da, ING Bank ürünlerini tanıtması ve Vakıfbank’la sorun yaşaması üzerine, ING Bank ürünlerini tanıtmayı bırakmıştı. Bu hafta yeniden ING Bank ürünlerinin tanıtımında yer alması, Vakıfbank’ın Acun ile yaptığı sözleşmenin sona ermesinden kaynaklanıyor.

Komedyenler ve bankaların işbirliği

Son birkaç aydır bankaların ünlü yüzlerle (ve komedyenlerle) reklam anlaşması yapmaları sık karşılaşılan bir durum oldu. Cem Yılmaz‘ın İş Bankası ile anlaşmasıyla başlayan komedyen-banka işbirliği furyasını, Şafak Sezer‘in Finansbank ile 1.5 milyon dolara anlaşması ve Olgun Şimşek’in TEB ile 2.5 yıllık sözleşme imzalaması takip etti.

Daha önce GSM operatörleri ve Türk Telekom tarafından denenmiş olan reklamlarda (Türk Telekom – Cem Yılmaz, Ata Demirel – Avea, Şafak Sezer – Vodafon ve Şahan Gökbakar – Turkcell işbirlikleri) popüler komedyenlere yer vermek işe yaramış olmalı ki, aynı yöntem bankalar tarafından da uygulanmaya başlandı.

Cem Yılmaz’ı gerek televizyonlarda, gerek sosyal medyada İş Bankası’nın 88. yıl reklam filminde izleyen tüketiciler; Şafak Sezer’i Finansbank’ın yeni direkt bankacılık projesi Enpara.com teaserlarında, Olgun Şimşek’in Yalan Dünya’da oynadığı Selahattin karakterini ise TEB reklamlarında görmeye başladılar. Yalan Dünya adlı dizi 2.5 sene daha sürer mi bilemiyoruz ama rating rekorları kıran tüm prodüksyonlarıyla Star TV’ye transfer olan Acun Ilıcalı ve programlarını, ING Bank‘ın geniş kitlelere ulaşmak için bir fırsat olarak gördüğünü söyleyebiliriz.