web statistics

En yüksek hesap işletim ücretini hangi banka alıyor? (2014)


Bu yazımızda BDDK’nın bankacılık ürün ve hizmet bilgilerine yer verdiği sayfasındaki bilgilerden yararlanarak bankaların vadesiz hesaplar için yıllık olarak aldığı hesap işletim ücretlerini hesapladık ve bir tablo halinde sunduk.

Kimi bankalar hesap işletim ücretini yılda 4 taksitte, kimileri 2 taksitte, kimileri de tek seferde tahsil ediyor. Ayrıca BDDK’nın sayfasındaki bu bilgileri bankalar kendi istedikleri formatta düzenliyorlar ve bankaları hesap işletim ücreti kalemlerini bulup yanyana getirmek mümkün olmuyor. Dolayısıyla yıllık tutarı karşılaştırma yapmak istediğinizde biraz zorlanıyorsunuz. Bu yüzden biz taksit tutarlarını toplayarak yıllık hesap işletim ücretlerini bulduk.

En yüksek hesap işletim ücretini alan banka yıllık 118,8 TL ile Finansbank olurken, onu sırasıyla HSBC, Anadolubank ve Garanti Bankası izledi. En düşük hesap işletim ücretini 30 TL’yle bir katılım bankası olan Albaraka Türk alırken, Halkbank 60 TL ile en düşük hesap işletim ücretini alan mevduat bankası oldu.

İşte bankaların vadesiz TL hesapları için uyguladıkları asgari hesap işletim ücretleri :

Banka Yıllık Hesap İşletim ücreti (Vadesiz TL hesabı)
Finansbank 118,8 TL
HSBC 117 TL
Anadolubank 117 TL
Garanti Bankası 116 TL
Denizbank 114 TL
ING Bank 112,2 TL
Akbank 110 TL
Şekerbank 105 TL
TEB 100 TL
Yapı Kredi 100 TL
İş Bankası 100 TL
Vakıfbank 96 TL
Fibabanka 84 TL
Odeabank 84 TL
Ziraat Bankası 80 TL
Burgan Bank 78 TL
Alternatifbank 75 TL
Tekstilbank 66 TL
Halkbank 60 TL
Bank Asya 48 TL
Albaraka Türk 30 TL

*Tutarlar 14 MAyıs 2014 tarihi itibariyledir.

Hesap işletim ücretlerini hesaplarken yalnızca her bankada standart olarak sunulan vadesiz TL mevduat hesaplarını kullandık. Bazı bankaların paylaşmış oldukları tutarlara yüzde 5 oranında uygulanan BSMV dahilken, bazıları hesap işletim ücretini BSMV dahil olmadan yazmışlar. Tutarların yanında yer alan açıklamalarda bir standart olmadığı için, BSMV detayına da her banka yer vermemiş. Bu yüzden yukarıdaki tutarlarda çok küçük oynamalar olabileceğini unutmayın.

Vadeli ve diğer hesap türlerini de katarak tabloyu daha karmaşık bir hale getirmek istemedik. Eğer vadesiz hesaplar dışındaki hesapların işletim ücretlerine ulaşmak veya bankaların hesap işletim ücretini yıl içinde kaç taksitle tahsil ettiklerini merak ediyorsanız BDDK’ın bankacılık ürün ve hizmet bilgileri sayfasından yararlanabilirsiniz.

[button link=”https://www.tuketicifinansman.net/2014/08/bddk-hangi-bankacilik-ucretlerini-kaldirdi.html” size=”large” target=”self”]Hesap işletim ücreti müşteri ücreti oldu[/button]

[button link=”https://www.tuketicifinansman.net/2014/05/en-yuksek-eft-havale-ucreti-hangi-banka.html” size=”large” target=”self”]En yüksek EFT ve havale ücretini hangi banka alıyor? (2014)[/button]

“En yüksek hesap işletim ücretini hangi banka alıyor? (2014)” üzerine 3 yorum

  1. Yıllardır hortum bank’lara kaptırdığım paralardan bıkınca çareyi Adam gibi bankacılık hizmeti sunan kuveyttürk te aldım hiçbir şekilde hesap işletim ücreti eft gibi işlemlerden masraf almıyor daha doğrusu nitelikli dolandırmıyor.

  2. Makale maalesef yanıltıcı, Finansbank (Enpara), HSBC (Modern Hesap), Garanti (iGaranti), ING (Günlük Paket) ve İş Bankası (öğrenciler ve iki fatura ödeme talimatı verenler) dahil diğerlerinden birçoğu müşterilere hesap işletim ücreti ödememeleri için çeşitli yollar sunuyorlar, bunlar görmezden gelinmiş. En azından bir dipnotla açıklanması gerekirdi.

    • Herhangi yanıltıcı bir bilgi söz konusu değil. Yazıda standart vadesiz hesaplardan alınan hesap isletim ücreti olduğunu belirttik. Ayrıca yazının sonunda “Hesap işletim ücreti olmayan bankacılık hizmetleri” linkini tıklarsanız belirtmiş olduğunuz ürünlerin anlatıldığı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorumlar kapalı.