web statistics

Vadeli Mevduat Hesabını İnternet Şubesinden Açın, Ek Faiz Kazanın


Eğer siz de birikimlerinizi değerlendirmek için vadeli mevduat hesabını tercih edenlerdenseniz, bu yazımız tam size göre. Vadeli mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranları bankadan bankada farklılık gösterse de, genelde ortak olan bir özellik var, bankalar vadeli hesabınızı geleneksel şube yerine internetten açmanız durumunda daha yüksek faiz ödüyorlar.

Şubeden açılan hesaplarda faiz oranları şu sıralar yüzde 6 civarındayken, hesabınızı internetten açmanız durumunda bu oran yüzde 10.50’lara kadar çıkabiliyor. Elbette hesaba yatıracağınız tutara göre şubenizle pazarlık yaparak liste faiz oranından daha yüksek bir faiz oranı almanız mümkün. Ancak devir internet devri, eğer hala uzak duruyorsanız online dünyaya adım atma zamanınınız çoktan geldi de geçiyor. Şubeye kadar yorulmak yerine basit bir kaç adımla internet şubesi şifrenizi alabilir ve yüksek faiz fırsatından zahmetsizce faydalanabilirsiniz.

Gelelim bankaların e-mevduat hesaplarına uyguladıkları faiz oranlarına. Elbette burada her bankanın uyguladığı faiz oranını yazmamız zor, zira yatırılacak tutara ve vadeye göre de oranlar farklılık gösteriyor. O yüzden 1 ay ve 1 yıllık vadelerde 25.000 TL’ye kadar oran tutarlar için örneklendirme yapacağız *.

Garanti Bankası : 1 ay vadeli / Şubeden % 6.5 / İnternetten % 9.5
                  1 yıl vadeli / Şubeden % 6.5 / İnternetten % 9.5
Akbank :          1 ay vadeli / Şubeden % 6 / İnternetten % 10
                  1 yıl vadeli / Şubeden % 7 / İnternetten % 9
Finanbank :       1 ay vadeli / Şubeden % 6.25 / İnternetten % 10.50
                  1 yıl vadeli / Şubeden % 6.50 / İnternetten % 10
Yapı Kredi :      1 ay vadeli / Şubeden % 6 / İnternetten % 10.20
                  1 yıl vadeli / Şubeden % 5.95 / İnternetten % 10.12
Denizbank :       1 ay vadeli / Şubeden % 7.10 / İnternetten % 8.25
                  1 yıl vadeli / Şubeden % 7.30 / İnternetten % 10.90
HSBC :            1 ay vadeli / Şubeden % 6.50 / İnternetten % 9
                  1 yıl vadeli / Şubeden % 7 / İnternetten % 9.50
TEB :             1 ay vadeli / Şubeden % 6.50 / İnternetten % 10.20
                  1 yıl vadeli / Şubeden % 7.10 / İnternetten % 9.95
Şekerbank :       1 ay vadeli / Şubeden % 7.50 / İnternetten % 10
                  1 yıl vadeli / Şubeden % 7.75 / İnternetten % 10.75

* Faiz oranları bu yazının kaleme alındığı tarih olan 12 Nisan 2012 itibariyledir. Tablodaki rakamlar banka tarafından açıklanan liste faiz oranlarıdır ve şubelerde farklılık gösterebilir. Faiz oranları internetten açılan hesaplardaki faizlerin karşılaştırılması amacıyla verilmiştir.

Yukarıdaki tabloda da görüldüğü üzere interten açılan e-mevduat hesapları, şubeden açıklanlara göre yüzde 2 ila 3 daha yüksek faiz kazandırmakta. Üstelik günümüzde bankalar internetten yapılan bankacılık işlemleri için şubelere göre çok daha düşük fiyatlandırma politikası uygulamaktalar. İnternet şubesini kullanabilmek için bankanızın resmi web sitesini ziyaret ederek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.