web statistics

Kredi Kartına Özel İnternet Şubesi Hizmeti Veren Bankalar


İnternet kullanımı her yıl yükselmeye devam ederken, bankaların internet şubelerini kullananların sayıları da gün geçtikçe artıyor. Hatta medyada çıkan son haberlere göre, bankalar artan internet şubesi kullanımı yüzünden internet bankacılığına giriş SMS’lerinin maliyetini müşterilerine yansıtmayı planlıyorlar.

Türkiye’de neredeyse her bankanın bir internet şubesi var. Müşteri numarası, şifre, parola, SMS ve diğer güvenlik adımlarıyla beraber internet şubesine giriş yapan müşteriler para transferi, hesap açma/kapama, yatırım işlemi, kredi alma, borç ödeme ve daha birçok bankacılık işlemini internet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Kredi kartına özel internet şubesi nedir ?

Kredi kartı özelinde ise müşteri-banka ilişkisi farklı bir boyut kazanıyor. Halihazırda bir kredi kartı olan kişi, bazen başka bir bankanın kredi kartını da kullanmak istiyor, fakat o bankanın diğer ürünleriyle ilgilenmiyor. Müşteri sadece kredi kartı borcu ödemekle yükümlü olduğundan, bir hesap açtırmak ve bankanın internet şubesini de kullanmak istemeyebiliyor. İşte bu durumlarda bazı bankalar, müşterilerine sadece kredi kartına özel olarak kart detayları, ekstre, güncel dönem işlemleri gibi bazı bilgileri sorgulayabilecekleri bir internet şubesi hizmeti sunuyorlar.

Bankaların internet şubelerine giriş için genellikle müşteri numarası istenirken, kredi kartına özel internet şubelerine giriş için genellikle kredi kartı numarası, şifre ve son kullanma tarihi gibi bilgiler yeterli oluyor. Böylece müşteri numarasını bilmeyen, ancak kredi kartına ait tüm bilgileri elinde olan müşteri, internet üzerinden sınırlı da olsa bazı işlemleri gerçekleştirebiliyor. Sınırlı dedik, çünkü o bankada hesabı olmayan müşterinin doğal olarak kredi kartı borcu ödeme gibi işlemler için yine şubeye gitmesi veya EFT ile ödeme yapması gerekiyor.

Kredi kartı internet şubesi olan bankalar

Her ne kadar bankalar hesap kesim döneminde belirtilen adreslere ekstre yollasalar da, müşteriler dönem içindeki harcamalarını ve dönem borçlarını öğrenmek için sıklıkla internete başvuruyolar. Ancak ne yazıkki bankaların pek azı kredi kartına özel internet şubesi hizmeti sunuyorlar. Talep arttıkça geliştirme için gerekli kaynağı ayırarak bu hizmeti verecek bankaların artacağını düşünüyoruz. Ancak şimdiye kadar bizim bulabildiğimiz kadarıyla sadece 4 banka kredi kartına özel internet şubesi hizmeti veriyor:

Yapı Kredi Worldonline

WorldonlineYapı Kredi kredi kartı internet şubesi Worldonline‘a www.worldcard.com.tr veya www.adios.com.tr adresinden ulaşılabiliyor. Sisteme giriş yapmak için bir kullanıcı adı ve şifre gerekiyor. Kullanıcı adı ve şifre, kredi kartı bilgileri kullanılarak internet üzeriden kolaylıkla oluşturulabiliyor.

Worldonline, diğer bankalara nazaran kullanıcısına en fazla işlem seçeneği sunan kredi kartı internet şubesi özelliğini taşıyor. Wordlonline’ı kullarak yapabileceğiniz işlemler şunlar :

Borç Ödeme/İzleme: Borç Ödemesi, Güncel Dönem İşlemleri, Hesap Özeti, Güncel Kart Bilgileri, Puan Bilgileri, Otomatik Ödeme Talimatı İşlemleri, Bekleyen Provizyon İşlemleri, Dekontlar, Yıllık Üyelik Ücreti İşlemleri

Müşteri Hizmetleri: Hesap Kesim Tarihi Değişikliği, Elektronik Hesap Özeti İşlemleri, Kartsız Alışveriş Yetkisi, Alışveriş Sigortası Talep Formu, Harcama ve Nakit Avans İtirazı, Play Turkcell Gsm No, Yurt Dışı ve Duty Free Taksit Yetkisi, Başvuru İzleme, Sanal Kart, Kart/Program/Özellik İşlemleri

Güvenlik Ayarları: Şifre İşlemleri, Akıllı Şifre, Kullanım Ayarları, Turkcell Mobil İmza

Sanal Kart, Başvuru İzleme

Garanti Bankası Kart İşlemlerim

Garanti kart islemlerimGaranti Bankası, Bonus Card ve Shop&Miles sahiplerine özel kredi kartı internet şubesi hizmeti sunuyor.

www.bonus.com.tr veya www.shopandmiles.com adresindeki Kart İşlemlerim adımına tıklayan müşteriler kart no, kart şifresi ve son kullanma tarihi bilgilerini girerek Hesap Özeti, Dönem İçi İşlemler, Kart Bilgileri gibi sorgulama işlemlerini yapabiliyorlar.

Borç Ödeme adımını tıklayan müşteriler ise Garanti Bankası İnternet Şubesine yönlendiriliyor.

Finansbank Kredi Kartı Şubesi

Finansbank kredi karti subesiSon olarak Finansbank da kredi kartına özel internet şubesi hizmeti veren bankalar arasında katıldı. www.finansbank.com.tr adresindeki Kredi Kartı Şubesi adımına tıklayan müşteriler, Finansbank kredi kartı nnumarası ve şifresiyle sisteme giriş yapabiliyorlar.

Finansbank Kredi Kartı Şubesi’nde Kart Bilgileri, Ekstre Görüntüleme, Dönem İçi Hareketler, Gelecek Dönem Taksitleri, Fatura Ödeme Talimatı, Kampanyalar Katılım gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Akbank Bireysel İnternet Şubesi

akbank bireysel internet subesiBu yazımızı yayına aldıktan sonra bir okurumuz Akbank’ın da kredi kartı bilgileri sorgulama hizmeti sunduğunu konusunda bizi uyardı. Akbank’ı atlamamızın sebebi, bankanın kredi kartına özel şubesini genel İnternet Şubesi altında sunması oldu.

Diğer bankalar anasayfalarından görünür bir bağlantı veya ayrı bir internet sitesinden giriş imkanı sunarken, Akbank kredi kartı ile giriş adımını www.akbank.com adresindeki Bireysel İnternet Şubesi bağlantısı altında koymayı tercih etmiş.

Akbank’ın İnternet Şubesine kredi kartı ile giriş yapmak için kart no ve son kullanma tarihi bilgilerini doldurmanız gerekiyor.

Güvenlik için bilinçli olmak sart

Daha önce bu sayfalarda sıklıkla bahsettiğimiz gibi, kötü niyetli kişiler kredi kartı müşterlerini dolandırmak için her yönteme başvuruyorlar. Kredi kartı bilgilerini ele geçirmek için en sık kullanılan yöntem phishing. Bu yöntemde dolandırıcılar bankanın internet şubesine benzeyen sahte bir sayfayla (hatta bazen bu sayfayı Google reklamlari aracılığıyla duyurarak) kredi kartı borcunu öğrenmek isteyen kişileri hedefliyorlar. Sahte banka sayfasındaki alanları dolduran kurban, kredi kartı bilgilerini kendi eliyle dolandırıcılara vermiş oluyor.

Kart no, şifre ve son kullanma tarihi gibi bilgileri talep ettiği için kredi kartına özel internet şubeleri de phishing yöntemiyle dolandırıcılık yapmak için bir firsat sunuyor. Phishing’e yakalanmamak için kredi kartı internet şubesine mutlaka bankanızın resmi web sitesindeki linklere tıklayarak giriş yapın. Borcumu öğreneyim derken, daha çok borca batmayın.

“Kredi Kartına Özel İnternet Şubesi Hizmeti Veren Bankalar” üzerine 3 yorum

  1. Akbank’la ne alıp veremediğiniz var anlamadım.Adamlar bangır bangır reklam yapıyor kredi kartına özel internet şubesi diye incelemeye almıyorsunuz.Her incelemede Akbank’a inceden inceye göndermeler.Bankanın en kötüsü olarak görmeler.Bu taraflı hareketlerinizi kınıyorum.

    • Sayın Dinçer,

      Yazımıza Akbank ile ilgili olarak bir ekleme yaparak sorunuza yanıt vermeye çalıştık. Uyarınız için teşekkür ederiz.

  2. Sadece kart bilgileri ve şifre ile ulaşılması güvenlik zaafiyeti yaratan bir durum. Alışveriş yaptığınız herhangi biri rahatlıkla kart bilgilerinizi ele geçirebilir. Parmak takibi veya bir şekilde şifrenizi de elde ettiğinde önü açık.

    Benim kullandığım yukarıdakilerden biri olan banka BDDK nın internet şubeleri için zorunlu tuttuğu login SMS i de göndermiyor. Hatta internet şubesi için tanımladığınız diğer IP kısıtlamaları falan da tamamen devre dışı.

    Çoğu insanın kart limitlerinin mevduat hesabındaki paradan fazla olduğunu düşünürsek. Çok özenle düşünülmüş hoş bir durum değil.

Yorumlar kapalı.