web statistics

Akbank, Wings Sanal Kart’tan Üyelik Ücreti Almaya Başlıyor


Kredi kartını bilinçli kullanmak için tüketicilerin hesap özetlerini incelemeleri kritik önem taşır. Kredi kartı ekstresini incelemek, kartla yapılan işlemleri kontrol etmek için önemli faydalar sağlamakla beraber, bankaların kredi kartı ücret ve masraflarıyla ilgili olarak yaptıkları değişiklikleri de fark etmenize imkan verir. Bugün size Wings Card hesap özetlerinde bildirilen (büyük ihtimalle tüm Akbank kredi kartları için de) Şubat ayı itibariyle geçerli olacak maliyet artışlarını iletmek istiyoruz.

Sanal Kart üyelik ücreti 2.5 TL

Akbank kredi kartına sahip olup da kendisine sanal kart çıkartması için SMS gönderilmemiş tüketici heralde yoktur. Eğer Akbank’ın bu tavsiyesine uyup Wings kredi kartınıza bağlı bir sanal kart çıkarttıysanız, bankanızın size sevimsiz bir sürprizi var. 22 Şubat 2012’den itibaren Wings Sanal Kart üyelik ücreti 2,5TL oluyor. Akbank bu bildirimi mevzuat çerçevesinde sözleşme değişikliği niteliğinde yapıyor. Üyelik ücreti bir seferlik değil, sanal kartınız açık olduğu sürece her sene alınacak anlamına geliyor. Akbank’ın 75 ila 110 TL arasında değişen bir asıl kart kart aidatı bulunan Wings Card’ın üstüne, sanal kart için 2.5 TL daha ücret yansıtması gerçekten sorgulanması gereken bir davranış olduğunu düşünüyoruz.

Kredi kartı EFT işlem ücretleri de arttı

Akbank WingsÇeşitli EFT işlemleri için kredi kartı kullanmayı tercih eden Akbank kart sahiplerini ilgilendiren bir gelişme daha var. Kredi kartından yapılan EFT işlem ücreti 28 Şubat 2012 tarihinden itibaren %2 yerine %3 olarak güncelleniyor. Bu bir önceki ücrete kıyasla %50 bir artış demek ama bu detayın altını çizmemişler.

Wings Card ödemelerini üye işyerleri veya PTT online şubelerinden gerçekleştirmeyi tercih eden kart sahipleri de her bir kredi kartı ödemesi için 7 Şubat 2012 tarihinden itibaren 1,5 TL yerine 2,5 TL ücret ödeyecekler.

Ve son olarak 7 Şubat 2012 itibarıyla yurtiçi Nakit Avans ücreti %3+5 TL yerine %3.2+5 TL olarak uygulanmaya başlayacak.

Kredi kartı, üzerindeki tüm regülasyona rağmen hala en karlı bankacılık ürünlerinin başında geliyor. Bununla beraber bankaları karlılıklarını artırma motivasyonuyla güncelleme yaptıkları ücret ve masrafları takip edip, kullanmadığınız kartları veya özellikleri iptal ettirmenizde fayda var.