web statistics

İnternet Vergi Dairesi 2012 MTV Ödemesi’ne Daha İyi Hazırlandı


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Daha önce de duyurusunu yaptığımız gibi, bugün 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Ocak Taksidi ödemesi için son gün. Bu tarihten sonra ödeme yapanlar faiz cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Bankaların İnternet Vergi Dairesi’nden kredi kartıyla yapılan ödemelerde taksit fırsatı sunması, internetten yapılan ödemeye ilgiyi artırıyor. Geçtiğimiz senelerde ödemesini son güne bırakanlar, İnternet Vergi Dairesi’nin çökmesine yol açmıştı. Ancak bu sene www.gib.gov.tr (veya www.gelirler.gov.tr) adresinde faaliyet gösteren site dersine daha iyi çalışmış gibi görünüyor. Bu sene de ödemesini son güne bırakanlar yoğun bir şekilde internetten MTV ödemesi yapmaya çalışırken, İnternet Vergi Dairesi’nin açılmasında zaman zaman yavaşlık olsa da veya anlık hatalarla (sayfa ilk tıklamanızda açılmazsa F5’e yenilemeyi deneyin) karşılaşılsa da, servis şu saate kadar kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Bankalar internet yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için kredi kartından tek çekim işlemi alıyorlar. Ancak daha sonra bu işlem kredi kartı ekstresine belirlenen taksit sayısına bölünerek yansıtılıyor. Dolayısıyla www.gib.gov.tr üzerinden yapılan kredi kartı ödeme işlemlerinde işaretlenecek taksit sayısı gibi bir seçenek bulunmuyor.