web statistics

Kredi Kartında Müşteri Numarası Yazıyor mu ?


Bazı kredi kartı sahiplerinin, kartı almış olduları bankayla başka bir ilişkileri olmadığı için, bankadaki müşteri numarasını bilmeyenlerin sayısı oldukça fazla. Çoğu kart sahibi, zamanla kredi kartı sahibi oldukları banka ile ilişkilerini ilerletmek istediğinde müşteri numarasını öğrenmek istiyor ve bu bilgiyi kredi kartının üzerinde bulmaya çalışıyor. Ancak bu teoride mümkün olsa da, ülkemizde pratikte mümkün değil.

Kredi kartı numaraları hakkındaki yazımızda 16 haneden oluşan kredi kartı numarasını oluşturan parçaları sizlerle paylaşmıştık. Buna göre kredi kartı numarasında yer alan ilk 6 haneyi oluşturan prefix’i izleyen 9 hane, banka tarafından müşteriye atanan hesap numarası olmalı.

kredi karti numarasiAncak çoğu banka tarafından kullanılan kredi kartı yazılım paketi, temel bankacılık paketinden ayrı olarak çalıştığı için bu 9 hanenin temel bankacılık programındaki müşteri numarasıyla bir alakası bulunmuyor. Diğer bir deyişle kredi kartı üzerinde bir müşteri numarasına ulaşmak mümkün ama bankalar bu müşteri numarasını kullanmıyorlar.

Banka müşteri numaranızı öğrenmek için en kolay yöntem, kredi kartınızın üzerinde yazan telefon numarasından bankanızı aramak ve sesli yanıt sisteminde ilgili adımları izleyeren müşteri temsilsine ulaşmaktır.