web statistics

2012 Yılbaşı – Vakıfbank Yeni Yıl Kredisi


Çakma sarışınlı “Vakıfbank Worldcard Nakite Taksit” kampanyasından sonra Vakıfbank, Yeni Yıl Kredisi kampanyasında tüketicilere 5.000 ila 30.000 TL tutarlı, 12 ila 60 ay vade aralığında ihtiyaç kredisi seçenekleri sunuyor.

Faiz oranları, kredide tercih edilecek ücret alternatiflerine paralel olarak %0.75 ila %1.65 arasında değişiyor. Kredi ücretleri ve sunulan yıllık maliyet oranlarına dair detayları aşağıdaki örnek tabloda görebilirsiniz :

Vakifbank Yeni Yil Kredisi

2012 yılbaşı kredi kampanyalarından inceleme yaptığımız alternatifler ile karşılaştığımızda, Vakıfbank’ın bu kampanya ile en hesaplı kredi alternatiflerini sunduğunu söylemek maalesef mümkün değil. Söz konusu ihtiyaç kredileri olduğunda yıllık maliyet oranları kadar başvuru imkan ve alternatifleri de karar vermede etkin bir faktör olabiliyorlar. Yani alternatif krediler arasında karar verirken bazen başvuru yapmanın daha kolay olduğu, ancak yıllık maliyet oranlarının daha yüksek olduğu bankaları tercih edilebiliyor. Ancak başvuru için sadece şubelere ve telefon bankacılığına yönlendiren Vakıfbank için bu kolaylıktan bahsetmek mümkün değil.

Bu eksikliğe rağmen “olsun, şube ağı yaygın” diyebilirsiniz, ancak buna rağmen unutmamanız gereken bir konu var, Vakıfbank müşteri profilinin önemli bir kısmını emekliler oluşturuyor. Başvuru yapmak istediğiniz tarih maaş ödemelerinin yapıldığı bir döneme denk gelirse (ki ayın 20’sinden sonraki birkaç gün böyle bir durum söz konusu) yaygın şube ağına rağmen başvuru sırasında sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Öte yandan emekli maaşını Vakıfbank üzerinden alan emekliler kredi kullanmayı düşünüyorlarsa bu durum bir avantaj olabilir. Tabi kredi tutarı konusunda gelirlerine uygun bir alternatif seçmeleri şartıyla, aksi taktirde yeni yılda yeni hayallere kavuşayım derken üzerlerine yeni kabuslar çökebilir.