web statistics

Leasing’de KDV oranı tekrar yüzde 1’e inecek


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırım malı tedarikini leasingle (finansal kiralama) gerçekleştiren KOBİ’lere müjdeyi verdi. Zaman Gazetesi’nin haberine göre, yüzde 18 olarak uygulanan KDV’nin yüzde 1’e indirileceğini belirten Bakan Şimşek, çalışmaların yıl sonuna kadar bitirileceğini açıkladı.

mehmet simsekŞimşek, tüm meselenin yeni bir istismar kapısının açılmaması olduğunu söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bütçe ve Kesinhesap Kanunu Tasarılarının tümü üzerinde görüşmeler yapıldı. Maliye Bakanı Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin sorularını cevapladı. CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun yatırım mallarını leasingle sağlaması halinde yüzde 18 KDV alındığını hatırlatması üzerine Bakan Şimşek, Aslanoğlu’nun bu konuda kendisini ziyaret ettiğini belirterek, “Arkadaşlarımıza bu konuyu çalışmaları konusunda talimat verdim. ‘Bunu çalışın, konuyu düzeltelim, ben bunu haklı buluyorum.’ dedim. Çalışmalarımız Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları (G.T.İ.P.) çalışmaları çerçevesinde sürüyor. Arkadaşlar, KOBİ’lerin leasingle yatırım malı alımında KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi yönünde çalışmalarımızın bu sene sonuna kadar biteceğini söylüyorlar. Bu konuda düzenleme yaparız.” dedi.

Bilindiği gibi leasingle yapılan tedarik ürünlerinde 2006 yılında da KDV yüzde 1’e indirilmiş ancak istismarlar belirlenince bu oran yüzde 18’e çıkarılmıştı. Maliye Bakanı Şimşek, vergi sistemine yönelik eleştirilere de değinerek ‘Vergi sistemimiz sorunlu’ özeleştirisinde bulundu.