web statistics

ING Günlük Paket Başvurusu Yapmadan Önce…


ING Bank temel bankacılık ihtiyaçlarını tek bir ürün altında toplayan ING Günlük Paket isimli ürününü müşterilerine sundu. Bireysel müşterilerin günlük bankacılık işlemlerini yaparken en sık kullandığı ürünleri kapsayan ING Günlük Paket’te vadesiz TL mevduat hesabı, Destek Hesap, ING Bonus kart, ING nakit kart ve otomatik fatura ödeme talimatı bulunuyor. Ayrıca, hesaplara şube dışı kanallardan erişimi sağlayan internet ve telefon bankacılığı kullanıcı kodu da paketle birlikte sunuluyor.

ING Günlük Paket’in avantajları

ING Günlük Paket’ başvuran herkes aslında vadesiz hesap, Destek Hesap (kredili mevduat hesabı), ING Bonus kredi kartı ATM kartı ve otomatik ödeme talimatı ürünlerinin hepsini kullanacağını taahhüt ediyor. Bunun karşığında da vadeli ve Destek Hesap’lardan hesap işletim ücreti ve ING Bonus’tan yıllık kart aidatı alınmıyor. İnternet, telefon ve ATM aracığıyla yapılan para transferleri de ücretsiz. Bunlara ek olarak otomatik ödeme talimatı verilen fatura tutarının yüzde 2’si Bonus olarak kredi kartına iade ediliyor.

Başvurmadan önce şunlara dikkat edin

  • Aylık fatura ödemenizin 500 TL’yi geçmesi halinde, en fazla 500 TL üzerinden bonus kazanırsınız. Örneğin; her ay 1.200 TL’lik faturanız ödeniyorsa, bu tutarın 500 TL’lik kısmının %2’si olan 10 TL, ING Bonus Card’ınıza bonus olarak yüklenir.
  • ING Günlük Paket hesabından internet, telefon bankacılığı ve ATM kullanılarak yapılan EFT ve havale işlemleri, paket sahipliğinin devamı süresince ücretsiz. Ancak ING Bank şubelerinden yapılan EFT ve havale işlemlerinde ING Bank standart tarifesi uygulanıyor.
  • Paket içindeki ürünlerden herhangi birinin iptali veya geçersizliği halinde, paketiniz iptal oluyor.

Masraf ödemeyeyim derken borca batmayın

ING Gunluk PaketYukarıda ING Günlük Paket’i kullanırken dikkat etmeniz gereken noktaları sıraladık. Ama belki de en önemli nokta olan kredi kartı ödemesi ve Destek Hesap kullanımını yazmadık, zira bu ürünlerin kullanımıyla ilgili uyarımız tek bir satıra sığdırılamayacak kadar önemli.

ING Günlük Paket’le birlikte size bir adet ING Bonus Card veriliyor. Aylık harcamanızı bu kartla yaparsanız, ekstrenize yansıyan tutar ING Günlük Paket kuralları gereğince vadesiz hesabınızdan otomatik olarak ödeniyor. Ancak hesabınızda yeteri kadar para yoksa, ekstre tutarı Destek Hesap’tan, yani kredili mevduat hesabından (KMH) tahsil ediliyor. Eğer kredili mevduat hesabı nedir bilmiyorsanız şu yazımıza bir göz atın. Ama kısaca tanımlamak gerekirse, belirli bir faiz oranı karşılığında size gecici olarak kredi sağlayan hesap diyebiliriz. Yani kredi kartı borcunuz, KMH’den borç para alınarak ödeniyor.

Kredili mevduat hesaplarıyla ilgili tuketicleri korumaya yönelik ek hukuksal düzenlemeler, kredi kartlarıyla karşılaştırıldığında neredeyse yok gibi birşey. Kredi kartlarındaki azami faiz oranları Merkez Bankası tarafından belirlenirken, KMH’lerde böyle bir sınırlama bulunmuyor ve bankalar KMH faiz oranlarını serbestçe belirleyebiliyorlar. ING kredi kartlarında uygulanan akdi faiz %2.12 ve gecikme faizi %2.62’yken, Destek Hesap’ta uygulanan KMH faiz oranı %4.75. Yani normalde kredi kartı borcunuzu geciktirdiğinizde ödediğiniz faizden çok daha fazlasını, KMH borcunuzu kapatırken ING’ye geri ödüyorsunuz.

Gelelim dikkat etmeniz gereken ikinci önemli noktaya. Başvuru sırasında ING Bonus Card ödemesinin asgari tutarı veya tamamının mı ödeneceği sizin tercihinize göre belirleniyor. Herhangi bir tercihte bulunmamanız halinde ödemeler asgari tutar üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu şu demek oluyor, başvuru sırasında borcunuzun tamamının ödenmesi seçeniğini işaretlemeye azami özen göstermeniz gerekiyor. Aksi halde hesabınızda para olduğu halde kredi kartınızın her ay asgarisi ödeniyor, kalan borcunuz da üzerine faiz eklenerek artmaya devam ediyor. Tabi bu yine iyi bir senaryo, kötü senaryoda ise hesabınızda para olmaması halinde borcunuzun asgarisi Destek Hesap’tan ödeniyor. Bu durumda kalan borcunuza kredi kartı faizi işlenirken, ödenen asgari tutar için de %4.75 KMH faizi ödemek durumunda kalıyorsunuz.

Bilinçli kullanmak şart !

Turuncu Hesap‘tan sonra ING’nin ikinci büyük hamlesi olan Günlük Paket, masrafsız bankacılık zamanında bireysel müşteri kazanımında rekabetin dışında kalıp, geç kaldığını farkeden ING’nin aradaki farkı kapatma çabasını net bir şekilde ortaya koyuyor. ING, hesap işletim ücreti ve yıllık kart aidatı gibi tüketicinin en hassas olduğu maliyetleri yansıtmayarak yeni müşteri kazanmak istiyor. Ancak yukarıda da anlatmış olduğumuz gibi, bilinçsiz bir tüketiciyseniz bu masraflardan muafım diye sevinirken, bir anda kendinizi yüksek KMH faizi öderken bulabilirsiniz.

* Faiz oranları yazının yayın tarihi itibariyledir, güncel oranlar farklılık gösterebilir.

“ING Günlük Paket Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 5 yorum

  1. DİKKATLİ KULLANILIRSA BİR PROBLEM OLMAZ FAYDASI VAR KREDİ KARTI ÜCRETİ VERMİYORSUN,ING BANKAMATİK KART ÜCRETSİZ, HER FATURADAN % 2 VERİYOR.İYİ BİR UYGULAMA DİKKATLİ OLMAK LAZIM.

  2. farzedelim bu ay 1200 lira kredi kartı borcum var. 1000 lira ödemeyi manuel yapıyorum. geri kalan 200 lira için otomatik olarak KMH kullanacak mı sistem? yoksa sadece 200 liranın kredi kartı faizi mi işleyecektir?

  3. ING Günlük Paket bankacılık masraflarını kaldırıyor,
    T uruncu Hesap ile başlayan süreçte, Türk halkının tasarrufu çok sevdiği görülmüştür. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak onların günlük bankacılık işlemleri yaparken de kazanmaya devam etmeleri için ING Günlük Paket geliştirilmiştir. Burada müşterilerimizin zararına olacak bir durum bulunmamakta. Aksine yapılan hesaplamalara göre bir kişi temel bankacılık hizmetlerine yılda ortalama 160 TL gibi bir tutar ödüyor. ING Günlük Paket ile müşterilerimiz hem bu tutardan kurtuluyor hem de 2 adet otomatik fatura talimatı vererek her ay fatura tutarlarının yüzde 2’si kadar bonus Ing bonus kredi kartında birikiyor.

    Bankacılık işlemlerinizi bu kadar kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bir ürün bu kadar tedirgin olunacak bir ürün olmasa gerek !

  4. yazınız güzel olmuş ama farkında olmadan hatalı bilgi veriyorsunuz KMH faiz oranı %4.75. olarak belirtmişsiniz ancak bu doğru değil.KMH FAİZİ 2.02 dir kredi kartı gecikme faizi 2.52 dir.müşteri kredi kartı borcunu geciktirmesi durumunda hem 2.02 kredi fazi hemde 2.52 gecikme faizi öder.Destek hesap tan ödeme yapılırsa sadece 2.02 faiz öder.

    • Yazımızın yayın tarihi 2011’dir. Faiz oranları yayın tarihi itibariyledir.

Yorumlar kapalı.