web statistics

2012 Yılı İçin Altın Tahminleri


2011’de altın fiyatlarında şu ana kadar yaşanan performans sadece bizim değil, bu işi profesyonel olarak sürdüren birçok analistinn de 2012 için altın tahminlerini revize etmesine sebep oldu. Ama altına yatırım yapmayı düşünenler veya halihazırda yatırım yapmış tüketiciler korkutacak bir durum yok. Genel olarak analistler altın hakkında pozitif kalmaya devam ediyor. Profesyonellerin 2012 yılı için altın fiyatlarıyla ilgili tahminleri şu şekilde:

    altin

  • Natixis, 2012 altın tahminini %11.5 yükselterek $1450 ons şeklinde belirtti.
  • Credit Suisse beklentilerini $1850 ons olarak açıkladı.
  • Goldman Sachs ise değişikliğe gitmeyerek $1860 ons beklediklerini açıkladı.
  • BofA Merrill Lynch ve Barclays analistleri ise altın fiyatlarında $2000 ons beklediklerini belirttiler. Barclays son zamanlardaki düzeltmeyi geçici gördüklerini, şu andaki seviyenin alım fırsatı olarak görülebileceğini düşünüyor.
  • Morgan Stanley de, Avrupalı politika yapıcılarının borç krizi ile mücadele etmeleri ile birlikte, altının gelecek yıl yükselişini sürdürebileceği görüşündeki Credit Suisse AG ve Goldman Sachs’a katıldı.$2200 ons.

Altın, merkez bankalarının alımlarını artırmaları ve yatırımcıların zayıf para birimlerine karşı varlıklarını korumaya çalışmaları ile birlikte, ard arda 11 yılı yükselişle tamamladıktan sonra, bu kazancını 12’nci yıla da taşıyabilir.

Tekrar belirtmek isteriz ki bizim yazılarımız yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetini; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde alabilirsiniz. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerimize dayanmaktadır. Bizim görüşlerimiz mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

“2012 Yılı İçin Altın Tahminleri” üzerine 2 yorum

Yorumlar kapalı.