web statistics

Albaraka Türk Worldcard Ailesine Katıldı


Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ile Albaraka Türk Katılım Bankası (Albaraka) kredi kartlarında işbirliğine gitti. İki banka arasında yapılan anlaşmaya göre, Eylül ayından itibaren Albaraka’nın kredi kartı müşterileri Yapı Kredi’nin kredi kartı World’ün üye işyeri ağında taksitli alışveriş, puan kazanma ve kampanyalardan yararlanma fırsatına kavuşacak. Sözleşme kapsamında Albaraka, World lisansı altında World logolu Albaraka kredi kartları da basabilecek.

Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Verçin, müşterilerinden gelen ‘taksit kart’ talebi üzerine, bireysel bankacılık alanında Yapı Kredi ile işbirliği yapacaklarının sinyallerini verdiklerini kaydederek ”Her iki kurumun bu işbirliğini etkin bir şekilde yürüteceğine inanıyor, buradan aldığımız destek ile şu anda 50 bin civarında olan kredi kartı sayımızı 300 binlere çıkartmayı hedeflediğimizi de belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, Yapı Kredi‘nin daha önce Vakıfbank ve Anadolubank ile benzer anlaşmalar yaptığı, 2011 ilk çeyrek sonuçlarına göre 12 milyona yakın kredi kartı, 323 bine varan üye işyeri ve kredi kartı alacak hacminde yüzde 19 pazar payı olduğu hatırlatıldı.

worldcardFaiz uygulamalarının “haram” kabul edildiği katılım bankalarının yaygın
bir kredi kartı ağına dahil olmasıyla ilk kez karşılaşmıyoruz. Daha önce Türkiye Finans katılım bankası da Happy Card adı altında bir kredi kartı çıkarmıştı. Buradaki tek fark, ekstrelerde “faiz” olarak geçen kalemlerin “kar payı” olarak değiştirilmesi. Albaraka’nın tek yapması de gereken inançları gereği faiz uygulamalarından uzak durmaya çalışan tüketicileri faiz uygulamadıklarına ikna ederek bu kartı kullanmaya teşvik etmek. Diğer özellikleri açısından diğer Worldcardlar’dan bir farkı olmayacak bu ürün, Albaraka müşterileri açısından taksit imkanı sağlaması açısından tatminkar olsa da, faize hassas profilleri gereği ön ödemeli kredi kartı uygulamalarına da yoğunlaşmaları gerekebilir. Albaraka’nın 50 bin’den 300 bin’e çıkarmayı hedeflediği kart müşterisi sayısına ne zaman ulaşacağı net olmadığı için, bu işbirliğinin Worldcard açısından Bonus ile devam eden kredi kartı sayısı ve ciro rekabetinde öne geçmesine de yardımcı olacağını düşünmüyoruz

“Albaraka Türk Worldcard Ailesine Katıldı” üzerine 3 yorum

  1. “Kar payı”,”faiz” sözcüğünün yerine kullanılan bir kelime değildir.Faiz paradan para kazanmak iken kar payı bir ticari faalyet sonucu kazanılan helal paradır.Lütfen haber yazarken kredi kartı kullanmak isteyen mutaasıp insanlarımızın zihinlerini bulandırmayalım.

    • kar payını sözlük anlamında değil , bu anlamda faizden farkını söylermisin. karlılığa göre pay artıp azalıyormu yoksa sabitmi kalıyor. oranı nedir ve nasıl belirleniyor.. oranlar tesadüfen faiz oranlarıyla aynımıdır. açıklayın lütfen.. sadece adı değil içerik olarakda faizden farklı olduğunu anlayalım..özelliklede kredi kartı ekstresindeki kar payı ibaresinin faizden farkını açıklayın.

Yorumlar kapalı.