web statistics

Karkim Sondaj Halka Arz Ediliyor


Güncelleme : Karkim Sondaj Akışkanları’nın halka arzı ilk günde gelen talebin yeterli görülmesiyle tamamlandı. Haberin devamı için tıklayın.

Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz ediliyor. Halka arz, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde 27-30-31 Mayıs 2011 tarihlerinde “İMKB Birincil Piyasada Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi” ile gerçekleştirilecek.

Daha önce sık karşılaştığımız bir halka arz tarzı değil. Halka arz doğrudan satım yöntemiyle yapılacağından, bir konsorsiyum, dolayısıyla katılmak söz konusu değil. Hisse senetleri ilgili tahtaya alış yazmak suretiyle alınabilir.
Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arzına katılarak pay almak suretiyle ortak olmak isteyen yatırımcıların, satış süreci içerisinde Halk Yatırım ya da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem yapmaya yetkili Borsa Üyesi kurumlardan birisine başvurmaları gerekiyor.

İMKB Birincil Piyasa’da işlem saatleri 10:30-12:00 arasında. Karkim Sondaj halka arzında dağıtım, girilen emirlerin zaman önceliğine göre yapılacak. Yani erken emir gönderen hisseyi alacak.

karkimKarkim Sondaj halka arzında,bir payın satış fiyatı 7.18 TL. Halka arz öncesi çıkarılmış sermaye 4,500,000 TL. İhraç miktarı 3,000,000 TL nominal (sermaye artırımı), halka arz sonrası sermaye 7,500,000 TL, halka açıklık oranı ise yüzde 40 olarak belirlenmiş. Hisse senedi Borsa Yönetim Kurulu’nun vereceği kararla İkinci Ulusal Pazar’da işlem görecek.

Halka arzda Karkim mevcut ortakları 180 gün boyunca ilave pay satmamayı, Karkim Yönetim Kurulu 180 gün boyunca sermaye artırımı kararı almayacağını taahhüt etmiş.

Dünyamızda petrol bağımlılığı her geçen gün artıyor. Buna paralel olarak artan talebe yetişebilmek için petrol çıkarmak daha da zorlaşıyor. Zorlaşan petrol çıkarmaya paralel olarak global sondaj sektörü son 10 yılda 3 kat büyüme gösterdi. Bu hızlı büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor. Bu faktörler değerlendirildiğinde, finansal borcu olmayan ve Türkiye’de yeni rakip girişlerinin sınırlı olduğu bir endüstride faaliyet gösteren Karkim’in halka arzı bir potansiyel olabilir.

Son olarak her zaman yaptığımız hatırlatmayı tekrar yapalım; makalelerimizde yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyelerimiz, yorum ve tavsiyede bulunan bizlerin kişisel görüşlerine dayanır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayacaktır. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı vermek yerine bir profesyonelden desktek almanız daha uygun olabilir.