web statistics

MTV ve Trafik Cezası Affı İçin İnternetten Başvuru Yapabilirsiniz


2014 Trafik Cezası Affı hakkında bilgi almak için için buraya tıklayın.

2011 vergi ve prim affı kapsamındaki vergi borçlarının yapılandırılması için başvurular devam ediyor. Aftan yararlanmak ve borçların yapılandırılması için son tarih 2 Mayıs 2011. Başvurular ilgili kurumlara yapılırken, trafik cezaları ile Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borçlarının yeniden yapılandırılması için internetten de başvuru yapılabilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın duyurusuna göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve taşıtla ilgili idari para cezaları için 6111 sayılı Kanunun yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı İnternet Vergi Dairesi üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezaları yapılandırmasına internetten başvurmak için aşağıdaki adımları izleyin :

1. www.gib.gov.tr adresine girin.

2. Sol altta bulunan “İnternet Vergi Dairesi” bağlantısına tıklayın.

3. Açılan sayfada bir kez daha “İnternet Vergi Dairesi” bağlantısına tıklayın.

4. Soldaki menüden önce “Motorlu Taşıtlar” adımına, sonra da ortadaki “Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme” bağlantısına tıklayın.

internet vergi dairesi5. Açılan sayfadaki Plaka, T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası, Tescil Tarihi bilgilerini doldurup “Tamam” buttonuna basın.

6. Açılan sayfadaki “6111 Sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında borcunuz bulunuyorsa buradan yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.” bağlantısına tıklayın.

7. “6111 Tecil Talebi” başlıklı formdaki alanları doldurun ve “Tamam” buttonuna basın. Başvurunuz tamamlanacak.