web statistics

2011 Vergi ve Prim Affına Başvuru Süresi Uzatılıyor


Vergi ve sigorta prim borçlarının yapılandırılmasına izin veren affa başvuru süresinin uzatılmasına karar verildiği bildirildi. 2 Mayıs 2011 tarihine kadar yazılı olarak başvurulması gereken vergi ve sigorta primi affına başvuru süresinin 1 ay daha uzatılacağı belirtildi.

Vergi affına başvuru süresinin uzaltılmasına sebep olarak, vergi daireleri ve sigorta müdürlüklerindeki fazla mesaiye rağmen yoğun ilginin azalmaması gösterildi.

Düzenlemenin sadece başvuru dönemini kapsayacağı, taksitlerin ödeme takviminde herhangi bir değişiklik düşünülmedi kaydedildi. Başvuru süresinin dolacağı 2 Mayıs’tan hemen önce açıklanması beklenen ertelemenin, Bakanlar Kurulu’ndan konuyla ilgili kararnamenin çıkmasının ardından kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor.

maliye bakani mehmet simsekMaliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde başvuru süresini uzatma iddiaları için, “Başvuru süresinin uzatılıp uzatılmamasını ay sonuna doğru değerlendireceğiz. Zaman yetersizliği nedeniyle başvuruların eksik kaldığını görürsek gereğini de yapacağız. İlgi çok yoğun. Biz, vergi dairelerindeki iş yükünü ve son dönemdeki yığılmaları yakından takip ediyoruz. Bu ayın son haftası sürenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda nihai karar verilecek” demişti.

Şu ana kadar 2 milyon 675 bin kişinin başvurduğu borç affı, yaklaşık 35 milyar liralık borcu ilgilendiriyor.