web statistics

İş Bankası Tahvil ve Bono Halka Arzı Başladı, Son Gün Yarın


İş Bankası’nın toplam 1.1 milyar lira tutarında banka bonosu ve iskontolu tahvil halka arzı dün itibariyle başladı. 4 Şubat 2011 tarihine kadar eş zamanlı olarak 500 milyon TL nominal değerli, 03.08.2011 vadeli (176 gün), yakın vadeli hazine bonoları üzerine yüzde 0,50 ek getiri sağlayan İş Bankası bonosu; 600 milyon TL nominal değerli, 07.03.2012 vadeli (393 gün), yakın vadeli devlet tahvilleri üzerine yüzde 0,65 ek getiri sağlayan İş Bankası tahvili halka arz edilecek.

is bankasi tahvil bono halka arziMinimum satış miktarı 1.000 TL TL olan İş Bankası tahvil ve bonoları İMKB’de işlem görecek ve İş Bankası sistemi üzerinden ikincil piyasada da alınıp satılabilecek.

İş Bankası tahvil ve bonosunda talepler adet şeklinde toplanacak. Minimum 1.000 adet olmak üzere 100 ve katları şeklinde talepte bulunulabilecek. 1,00 TL nominal değerli bononun satış fiyatı 1,00 TL olacak.

Talepler tüm İş Bankası şubeleri, internet bankacılığı ve telefon bankacılığından müşteri temsilcileri aracılığıyla toplanacak.

Banka tahvili ve bonosuna yatırım

Merkez Bankası tarafından indirilen faiz oranları ve artırılan karşılıklar sonucu olarak mevduat faizlerinin getirisinin oldukça azalması nedeniyle, söz konusu tahvil ve bono ihraçları alternatif getiri arayan yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor.

Özel sektör tahvilleri, devlet tahvili ve hazine bonolarından daha yüksek getiri sağlamaları dolayısıyla yatırımcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor. Öte yandan İş Bankası bono getirisi, benzer vadeli Hazine Bonosu getirisi üzerine 0,50 ek getiri ile ihraç edilecek (Garanti ve Akbank bonolarından daha düşük) olmasıyla dikkat çekiyor.

Gerek İş Bankası, gerekse diğer mevduat bankaları tarafından ihraç edilen bonoların İMKB’de işlem görecek olmaları vadeye kadar bekleme zorunluluğunuz yok anlamına geliyor. Ancak daha önce tercübeniz yok ise ikincil piyasada alım satım işlemleri için çalıştığınız aracı kurum veya bankadaki yatırım uzmanınızdan bilgi almanızı tavsiye ediyoruz. Bir ufak not, banka bonoları mevduat garantisi altında değil.